Sport
Mihail Genoiu: „Titlul nu este departe de Craiova”

Primarul Craiovei, Mihail Genoiu, a vizitat astăzi cele două stadioane din complexul „Ion Oblemenco”, cel de fotbal și cel de atletism. Edilul consideră că Știința poate să câștige campionatul, chiar dacă se află la 4 puncte de CFR Cluj.

Mai sunt doar 8 zile până când Universitatea va deschide „balul” primei ligi. Mihail Genoiu îi vede pe băieții lui Bergodi cu șanse mari la campionat: „Gazonul de la stadion este pregătit să găzduiască partide, toată Craiova așteaptă cu nerăbdare reînceperea campionatului. Arată foarte bine suprafața de joc, a prins și câteva meciuri înainte de pauză și cred că se prezintă în condiții bune. Ea a ieșit din mentenanța firmei și a intrat în a noastră, a Primăriei Craiova. Există doar câteva probleme mărunte, însă vor fi rezolvate.

Această situație în ceea ce privește spectatorii este inedită, dar eu sper să revenim cât mai curând la partide cu spectatori. Eu sunt un om foarte iubitor de sport și mă voi număra printre primele persoane care vor merge la meciuri. Toată Bănia iubește acest joc cu mingea, nu cred că există vreo persoană, indiferent dacă este copil, femeie, bărbat, tânăr, bătrân, să nu iubească fotbalul, este în sângele nostru.”

Titlul de Craiova nu este departe, important este de cum va ieși Universitatea din această perioadă. Jocurile de aici încolo sunt decisive. Teoretic, sunt șanse mari, mai ales când vorbim de spiritul oltenesc. Erau și mai mari dacă existau spectatorii în tribune, dar eu mizez pe concetrarea jucătorilor olteni. Îmi doresc ca Universitatea Craiova să câștige campionatul.”, a declarat primarul Craiovei. 

 

Edilul Băniei a fost întrebat și despre eventualitate ca U Craiova 1948 SA să joace pe arena din Craiova: „Cartea tehnică a acestui gazon nu permite să se joace două meciuri în aceeași săptămână. În aceste tipuri de stadioane acoperite, așa cum este „Ion Oblemenco”, gazonul nu se simte foarte bine, indiferent de calitatea lui, aici e vorba de climat. E foarte solicitat la fiecare meci. Trebuie să existe o perioadă de două săptămâni de repaus. Acest lucru nu înseamnă că sunt împotriva ca cealaltă echipă din Craiova să joace pe acest gazon. Noi, Primăria, Consiliul Local, suntem iubitori de sport, de fotbal, indiferent de culoare, nu există subiectivism. Problema este ca lucrurile să fie de așa natură încât să nu afecteze suprafața, iar meciurile echipei din prima ligă să nu aibă de suferit, întrucât echipa din prima ligă are prioritate, așa cum este stabilit prin regulament. Există o posiblitate ca cele două echipe să joace pe același stadion, însă trebuie să se respecte regulamentele și depinde de importanța jocurilor celeilalte echipe.

Se va lua în calcul solicitarea echipei din liga a 3-a dacă va fi cazul, așa cum s-a întâmplat și la meciul din Cupa României. De ce să nu ne dorim un meci între cele două echipe la nivelul Ligii 1? Îmi doresc ca orașul Craiova să aibă forța financiară să susțină două echipe de fotbal, este foarte importantă serioazitatea.”

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.