Sport
Mihai Rotaru prezintă situaţia Ştiinţei: nu se taie salariile, iar clubul poate rezista 6-7 luni în condiţiile actuale

Într-o intervenţie la emisiunea Fan România, de la Fanatik, finanţatorul Universităţii Craiova, Mihai Rotaru, a vorbit despre situaţia clubului din Bănie, menţionând că acesta poate supravieţui încă 6-7 luni dacă se menţine starea actuală. Rotaru a precizat că nu vor fi afectate salariile jucătorilor şi că mai aşteaptă 5 milioane de euro, proveniţi probabil din transferurile lui Mitriţă şi Screciu, în condiţiile în care va fi greu să mai fie vânduţi jucători în perioada următoare.

Ce a spus Mihai Rotaru despre...

Jucători: „Le-am oferit 2 opţiuni, iar unii şi-au ales să primească 50 la sută din salarii pe 4 luni, alţii au ales să nu fie plătiţi deloc în iunie şi noiembrie. Dar în ambele variante îşi vor recupera banii în luna aprilie. La salariile mici, de până în 2000 de euro, nu vom umbla. Toată lumea este acasă, inclusiv străinii, dar Cosic, Qaka şi Koljic au preferat să rămână la Craiova. Mirko e la Roma, Ivanov e în Bulgaria, iar Acka e în Turcia. Fiecare jucător are un program de pregărire individual de acasă, iar de săptămâna viitoare vor fi monitorizaţi pe skype. Cine nu își face programul și nu trimite video și nu e monitorizat, nu primește salariu, intră în șomaj tehnic. Adio salariu! Dar nu cred să se întâmple asta cu ai noştri” 

Situaţia fotbalului românesc: „Fotbalul are un risc ridicat de colaps dacă această lucrurile vor dura încă 6-7 luni de zile. Asta dacă nu va exista un plan de susţinere. Vor fi foarte mulţi care vor claca, cluburi, fotbalişti. O lume fără fotbal nu va exista, dar va fi altă organizare, vor fi alte salarii, alte bugete, fotbalul nu va muri, pentru că e un fenomen, că va fi profesionist sau amator.Un meci de Liga I bate la audienţă la noi un meci de Champions League, produsul se vinde bine în România” 

Situaţia Universităţii Craiova: "Noi putem rezista în condiţiile de acum undeva la 6-7 luni de zile. În principiu suntem solizi financiar, dar dacă se intră în colaps orice discuţie se poate face, trebuie să salvezi clubul sub orice formă. Întotdeauna va fi binevenit un partener. Când investeşti în fotbal îţi asumi nişte riscuri şi trebuie să iei în calcul şi sentimentele suporterilor, mai ales la cluburi precum Craiova. Noi avem de încasat 5 milioane de euro numai din transferuri, dar nu ştim când îi vom încasa. În conturi mai avem vreo 400.000 de euro. Clubul merge pe o semiautofinanţare. Drepturile TV care au mai rămas de luat nu se vor încasa până la nu se reiau meciurile, iar noi mai avem de luat vreo 350.000 de euro."

Transferuri: „De când a început nebunia, nimeni nu mai vorbeşte cu nimeni de transferuri. În vară ne gândeam să vindem un jucător sau doi, dar acum nu mai e valabil. Mihăilă oricum nu pleacă până nu luăm în campionat. Cine vinde acum un jucător este norocos. Noi mai vrem să aducem1-2 jucători”

Antrenorul Cornel Papură: „I-am recomandat lui Papură să citească o carte, Puterea obişnuinţei. În carte e vorba de o echipă din fotbalul american care avea aceeași problemă ca noi. Nu bătuseră adversarul istoric de 30 de ani și de fiecare dată când se apropiau de finala Super Bowl-ului nu intrau în finală, chit că aveau o echipă cu jucători foarte buni. Dar şi când începem să-i batem, o să-i batem noi 30 de ani. Staff-ul nostru tehnic a făcut o analiză și a văzut că, în 70% din meciurile cu FCSB, golurile lor sunt venite în urma unor greșeli personale majore

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.