Sport
Mihai Ianovschi, la Oltenia TV: „Orașul Slatina este pregătit și de prima ligă”

Mihai Ianovschi, antrenorul formației CSM Slatina, a vorbit în direct la emisiunea „ACTIV ARENA”, de la Oltenia TV, despre sezonul fantastic pe care l-a formația sa în acest an și despre barajul pe care oltenii îl vor avea cu Progresul Spartac. 

Federația Română de Fotbal a decis ca sezonul din Liga a 3-a să nu se mai reia, astfel că CSM Slatina și Progresul Spartac vor fi nevoite să joace un baraj în dublă-manșă pentru accederea în liga secundă. Cele două formații se aflau la egalitate de puncte, 37, în momentul întreruperii: „E normal să ne gândim la fotbal după această pauză forțată de pandemie. Așteptăm un semn din partea FRF să putem reîncepe antrenamentele. Mi-aș fi dorit ca acest campionat să se încheie jucând toate meciurile, așa cum era normal, însă nimeni nu ar fi putut anticipa chestiunea asta. Vorbeam cu colegi antrenori și chiar ne-am dat seama că poate niciodată în cei 20 de ani de muncă nu am fost atenți la acele clauze în care erau prezentate astfel de situații excepționale. În loc să jucăm 14 etape, suntem puși în fața faptului împlinit de a juca în dublă-manșă, cu promovarea pe masă și cu condiții speciale. Niciun antrenor din lume nu a putut să pregătească o echipă după o pauză așa lungă și cred că vom mai sta până pe 10-15 iunie. Nu s-a stabilit încă nimic în ceea ce privește barajul, încă așteptăm o decizie din partea FRF. Să vedem și cum vom putea începe antrenamentele.”, a declarat Mihai Ianovschi.

 

Oficialii celor de la Progresul Spartac au contestat decizia luată de FRF și consideră că totul a fost făcut ca să avantajeze formația din Slatina. În ultimul timp chiar a pornit un mic „război” între cele două tabere, după ce și în campionat au ieșit scântei la duelul disputat pe stadion „1 Mai”, atunci când CSM-ul a primit un gol cel puțin „neclar” și a avut și o reușită anulată. Tehnicianul oltenilor nu a vrut să comenteze prea mult această situație: „Nu am ce răspuns să dau nimănui, noi am construit o echipă frumoasă la Slatina, unde avem foarte mulți jucători tineri și jucători cu experiență de foarte mare calitate. Nu cred că ajută pe nimeni o discuție de tip „ping pong”, să aruncăm mingea de la unii la alții. Știu pe de rost faza din meciul cu Progresul, de pe teren propriu. Noi trebuia să gestionăm mai bine meciul cu bucureștenii, însă după aceea am avut meciuri foarte bune. Avem jucători tineri, fără experiența meciurilor cu miză. Am avut 15 jucători noi din cei 24 în vară. Nu vreau să mai comentez ceea ce s-a întâmplat în derby-ul cu Spartac.”

 

După ce a avut o perioadă fără fotbal, orașul Slatina a început o reconstrucție în ceea ce privește nivelul fotbalistic, iar Mihai Ianovschi vede cu ochi buni viitorul: „Cheia succesului la Slatina a fost managementul clubului. A fost bine susținut din partea autorităților locale și am avut liniște în pregătirea echipei. Slatina nu e pregătită pentru liga a 2-a, Slatina e pregătită pentru prima ligă, avem o bază extraordinară, s-a investit acolo. Fotbalul la Slatina este într-un moment foarte bun, secțiile de la CSM sunt bine susținute, s-a construit un club care va avea un cuvânt greu de spus în sportul românesc.”

 

Antrenorul consideră că lotul actual al Slatinei ar face față în liga secundă: „Toți jucătorii sunt dornici să reînceapă antrenamentele, se pregătesc după programele pe care le-am dat. Ei vor să continuie activitatea la echipa noastră, mai ales că avem o stabilitate din toate punctele de vedere, inclusiv financiar. Am asigurări din partea oamenilor din conducere, suntem o echipă cu o stabilitate de invidiat. Eu am mare încredere în ce jucători am. Ne-am construit o strategie pe termen lung, eu cred că ar putea să facă față cu brio la nivelul ligii a 2-a și nu cred că vom avea nevoie de întăriri. Nu am o problemă dacă ar fi mai multe echipe în eșalonul secund și să avem mai multe meciuri, de aceea există antrenori și jucători. Avem un lot valoric și numeric echilibrat, ne dorim partide cu echipe de tradiție pentru ca acești fotbaliști tineri să crească.”

 

 

La Slatina se vorbește chiar despre construcția unui nou stadion. CSM își dispută partidele pe stadionul „1 Mai”, iar ca variantă de rezervă are cealaltă arenă din oraș, „Metalurgistul”: „Au fost discuții în ceea ce privește stadionul, sunt avansate în ceea ce privește o nouă arenă în oraș. Există și varianta fostului stadion al celor de la ALRO dacă va fi nevoie, vom vedea. Stadionul pe care jucăm acum are un gazon excepțional, l-am văzut și zilele acestea. Avem condiții excelente.Lumea din Slatina a reînceput să vină la meciuri și sunt convins că dacă s-ar juca „barajul” cu Spartac cu spectatori, stadionul „1 Mai” ar fi plin, eu îmi doresc acest lucru, dar sunt alte probleme până atunci. 

 

Familia Ianovschi este strâns legată de fotbalul argeșean, iar multe dintre talentele descoperite de la FC Argeș poartă semnătura familiei actualului antrenor de la Slatina: „Sufletul meu e la FC Argeș, familia mea e acolo, tatăl meu încă lucrează la club. Culorile alb-violet le am în sânge. Îmi doresc din tot sufletul său să promoveze echipa, să nu fiu nevoit să îi bat pe piteșteni în sezonul următor.”, a mai declarat Mihai Ianovschi.

 

 

sursă foto: liga2.prosport.ro

 

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.