Sport
Marius Constantin: „Noi suntem Craiova și trebuie să câștigăm”

Înainte de partida dintre Universitatea Craiova și FC Voluntari, Marius Constantin a oferit câteva declarații în programul de meci. Experimentatul fundaș a dezvăluit când se va lăsa de fotbal și cu ce gânduri a sosit în Bănie. 

În curând, fundașul central al Universității Craiova va împlini 36 de ani, însă nu se gândește la retragere: „„Planul este să joc cât timp mă simt bine fizic şi cât timp mi se pare că am un cuvânt de spus, pe teren şi în vestiar. Atâta timp cât simt că încă pot contribui la performanţele echipei mele, nu o să ezit să joc, indiferent de vârstă. Plus că eu sunt genul de om care se concentrează pe prezent, aşa că cel mai util acum mi se pare să îmi în‑ drept toată atenţia pe ce am de făcut la Universitatea Craiova, mai precis pe meciul cu Voluntari. Aş face un mix între Marius Constantin de la 25 de ani și cel de acum. Atunci aveam vârsta şi vigoarea de partea mea, acum simt că mental stau mult mai bine, iar asta mă ajută enorm în teren. Important este că şi Marius Constantin de la 25 de ani, dar şi cel de la 35, au jucat, respectiv joacă, în două echipe foarte bune. Faptul că am avut şi am lângă mine nişte coechipieri talentaţi mă ajută şi pe mine foarte mult

 

Marius Constantin este de părere că Voluntari este un adversar periculos, însă numele Științei îi obligă pe jucători să câștige un astfel de meci: „„E adevărat, ei nu au pierdut niciun meci, dar pe de altă parte noi suntem foarte concentraţi şi nu luăm în calcul decât victoria. Despre adversari pot să spun că m‑a surprins parcursul lor, pentru că au pierdut foarte mulţi jucători în această vară şi nu aş zice că au foarte multe individualităţi,. Însă cred că mâna lui Mihai Teja s‑a simţit, pentru că se vede că practică un joc de echipă foarte bun. Dar, cum spuneam, noi suntem Craiova şi nu avem de ales decât să intrăm pe teren şi să câştigăm.”

 

Mi se pare că avem un lot foarte echilibrat, care îmbină bine talentul şi ambiţia tinerilor de perspectivă cu experienţa şi profesionalismul celor mai în vârstă. Dar, aşa cum spuneam, nu am nici un secret: doar muncă, muncă şi iar muncă. Îmi doresc să mă integrez cât mai rapid în colectiv, să joc cât mai constant şi mai bine şi să câştig un trofeu cu Universitatea. Începutul, zic eu, este bun.”

 

Legat de povestea transferului său, Marius Constantin spune că nu i-a fost greu să accepte oferta venită din partea Craiovei: „N‑a fost o poveste complicată deloc: ei m‑au dorit, eu mi‑am dorit să vin, aşa că s‑a întâmplat. Mă simt foarte bine aici, mai ales pentru că avem condiţii impecabile de pregătire şi de refacere. Pe teren eu zic că ne‑am mişcat binişor cu toţii, cu excepţia meciului de la Tbilisi... Simt la cole‑gii mei o foarte mare dorinţă de a reuşi ceva mai mult decât anul trecut, de data aceasta. Singurul nostru regret este că nu putem avea suporterii pe stadion.

Cunoscându‑i pe fanii Craiovei, cred că dacă ne puteam bucura de aportul lor, am fi fost echipa clar avantajată în faţa rivalelor. Sper totuşi ca această situaţie să se remedieze cât de repede posibil şi să‑i pu‑tem avea pe fani alături de noi iarăşi, pentru că ne este foarte dor de ei şi cred că şi viceversa.” 

 

Constantin a vorbit și despre eliminarea din Europa League: „Nu ne interesează pe cine au scos, pentru noi nu poate fi niciodată un alibi că au eliminat pe Dinamo Moscova. Trebuie să acceptăm faptul că am fost eliminaţi de o echipă inferioară, să ascultăm criticile, să plecăm capul, să mun‑ cim mai mult şi pe viitor să nu repetăm o astfel de contraperformanţă. Din păcate, la Tbilisi nu ne‑am făcut cinste nici nouă, nici suporterilor, nici emblemei pe care o purtăm pe piept.”

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.