Sport
Marcel Popescu, destăinuiri interesante la Oltenia TV: „Dinamo a fost o torţionară a fotbalului românesc, Dinu să vină să depună medalia de campion la statuia lui Oblemenco!”

Cu două zile înainte de a împlini 71 de ani, managerul general al Universităţii Craiova, Marcel Popescu, a fost invitat prin intermediul skype la emisiunea Activ Arena, la Oltenia TV, unde a făcut mai multe dezvăluiri interesante, atât legate de istoria clubului din Bănie, dar şi din activitatea curentă a grupării. 

Marcel Popescu spune că se doreşte ca Universitatea să plece în cantonament în străinătate, cel mai probabil în Austria, dar deocamdată acest lucru nu este posibil: „Noi ştim că pe data de 15 mai se va ridica starea de urgenţă, dar vor rămâne restricţii. Ceea ce este clar e că nu ne putem pregăti colectiv acum. Dacă există posibilitatea că într-una din ţările unde ne putem deplasa cu un charter sau cu autocarul, să ne putem pregăti colectiv, săptămâna viitoare echipa va pleca. Există discuţii şi soluţii, dar totul trebuie să fie acoperit de legalitate. Hotelurile sunt închise în aceste ţări unde se fac antrenamente colective, deci nu poţi sta la hotel. Acolo au prioritate echipele lor. Austria permite nemţilor să se pregătească la ei şi invers, dar nu altor ţări. Ei îţi dau locaţie, preţuri, dar autoritatea vamală, atunci când ajungi, nu îţi permite intrarea în grup”.

După ce deţinătorul drepturilor TV pentru Liga I a anunţat că solicită, în cazul în care sezonul nu se încheie, restituirea unei sume de bani, daune și chiar renegocierea contractului, managerul general al Universităţii a replicat: „Mi se pare absurd să se taie din banii din drepturile TV. UEFA nu se gândeşte să sugrume fotbalul, ci a dat bani federeaţiilor, cluburilor. Este o problemă care trebuie înţeleasă, toată lumea trebuie să fie conciliantă. Drepturile TV au fost plătite cu un preţ, ni s-a cerut să jucăm seara, când trosneau pietrele, iarna, să jucăm lunea, vinerea, să jucăm vara, pe zi. Şi acum am fi vrut să jucăm, dar nu s-a putut. Dar să vedem ce va fi, fiindcă nu se poate întâmpla acest lucru. Ne supunem unor reguli cu toţii, iar ce se întâmplă în restul Europei se va întâmpla şi la noi.  Nu cred că deţinătoarea drepturilor TV pentru Champions League sau Europa League va amenda cluburile dacă nu se vor disputa finalele acestor competiţii

Oficialul oltean a negat şi un eventual interes al clubului din Bănie pentru a-l instala pe banca tehnică pe Edi Iordănescu. „Nu există o discuţie legată de venirea lui Edi Iordănescu la Craiova. Este doar un can-can, nu avem în intenţie să-l aducem. Pot să vă spun oficial că Universitatea Craiova are un antrenor, pe Cornel Papură, care va rămâne până la finalul şi după terminarea sezonului, deoarece vrem stabilitate, vrem omogenitate”.

Marcel Popescu l-a provocat pe Cornel Dinu să spună adevărul şi despre metodele frauduloase folosite de Dinamo şi în campionatul intern pentru a-şi depăşi adversaarii, după ce "Procurorul" a dezvăluit că şi în cupele europene Dinamo folosea practici ilegale: „Îl provoc pe Cornel Dinu, a cărui spovedanie are un sâmbure de adevăr, să spună şi cine se ocupa pe intern de astfel de practici. Are remuşcări, se poate împăca cu el numai dacă spune adevărul până la capăt, Dinamo a fost o torţionară a fotbalului românesc. Să se spovedească până la capăt! Să vină la Craiova, la statuia lui Oblemenco, pe care clubul Dinamo l-a blocat să joace la naţională, şi să depună medalia de campion şi să-şi ceară iertare pentru titlul din 73, care i-a fost furat Craiovei."

Marcel Popescu spune că el a avut iniţiativa ca stadionul „Central” să se numească „Ion Oblemenco”, imediat după decesul "Tunarului". "Murise Nelu Oblemenco noaptea, iar dimineaţa şi l-am sunat pe ministrul sportului de atunci, Alexandru Mironov, şi i-am propus ca stadionul Central să poarte numele Ion Oblemenco. Mironov a stat puţin şi s-a gândit şi mi-a spus să fac o cerere scrisă către minister. La ora 12 avea acea cerere, iar la ora 3 hotărârea era ieşită deja. A fost un miracol să se întâmple aşa de repede, dar am avut noroc că am avut un craiovean acolo să ia această decizie. Petre Deselnicu plecase la Mofleni să facă o cruce pentru Nelu, iar când se întoarce se aşează şi plânge. Spunea că a fost cel mai bun pietrar şi când i-a spus că murise Nelu Oblemenco, acel om a căzut din picioare, iar când s-a dezmeticit îi spune că îi dă crucea care şi-o făcuse pentru el însuşi, când i-ar fi venit vremea."

Foto: gsp.ro

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.