Sport
LPF vrea reluarea Ligii I pe 5 iunie

Liga Profesionistă de Fotbal a organizat, luni, o videoconferință cu reprezentanții celor 14 cluburi membre, în care s-a luat în calcul scenariul reluării meciurilor în Liga 1 începând cu data de 5 iunie, iar finalul play-off-ului ar fi pe 15 iulie. Se oferă echipelor trei săptămâni de pregătire, din data de 16 mai, odată cu expirarea celei de a doua stări de urgență, obiectivul principal fiind disputarea tuturor meciurilor din ediția 2019/2020 a campionatului.

La această videoconferință au participat şi Orlando Nicoară - director general EAD, deținătorul drepturilor media pentru Liga 1 Casa Pariurilor și Emilian Hulubei - președintele AFAN. Orlando Nicoară a declarat că, dacă această ediție de campionat se va încheia pe teren, cu toate meciurile jucate, iar sezonul viitor va începe în aceeași formula deja stabilită, atunci partenerul media al LPF se va achita de toate obligațiile prevăzute în contractul de drepturi TV.

S-au luat hotărâri în zona de licențiere a cluburilor, în sensul extinderii cu încă o luna a perioadei limită pentru depunerea actelor în vederea obținerii acesteia.

S-a căzut de acord, între cluburile din Liga 1 și sindicatul jucătorilor profesioniști, AFAN, de a înainta către FRF un pachet de măsuri și propuneri de modificări regulamentare, care să permită cluburilor membre ale LPF  și FRF să poată prelungi contractele jucătorilor până la finalizarea ediției de campionat actuale, în această situație aflându-se 36% din jucătorii profesioniști legitimați la cluburile membre LPF.

 

 

La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.