Sport
Lionel Messi a primit a șasea oară 'Balonul de Aur'

Argentinianul de la FC Barcelona Lionel Messi a primit pentru a șasea oară trofeul Balonul de Aur, care premiază cel mai bun fotbalist al anului. Messi, acum în vârstă de 32 de ani, a mai primit acest trofeu în 2009, 2010, 2011, 2012 şi 2015, iar cu șase trofee stabilește un record, depășindu-l pe portughezul Cristiano Ronaldo, premiat de 5 ori cu Balonul de Aur. 

“Niciodată nu am renunțat la a visa, am avut mereu dorința de a evolua de la o zi la alta. Sper să rămân la fel și în anii care urmează. Sunt conștient de vârsta pe care o am, dar vreau să rămân la acest nivel încă mulți ani” a declarat Messi la primirea trofeului, în cadrul gali organizate de revista France Football la Teatrul Chatelet din Paris.

Anul acesta, Messi i-a depășit pe olandezul Van Dijk, fundașul lui Liverpool. și pe marele rival, Ronaldo, care nici nu a venit la gala de la Paris. Anul trecut, Balonul de Aur l-a câștigat croatul Luka Modric, iar Messi s-a clasat abia pe locul 5.

Tot în cadrul galei de la Paris, fundaşul olandez Matthijs de Ligt, în vârstă de 20 de ani, a primit Trofeul Kopa, care recompensează cel mai bun jucător sub 21 de ani, iar brazilianul Alisson Becker, de la Liverpool, a câştigat Trofeul Iaşin, care răsplăteşte cel mai bun portar al anului.

Clasamentul Balonului de Aur 2019:
1. Lionel Messi (Argentina/FC Barcelona)
2. Virgil van Dijk (Olanda/Liverpool)
3. Cristiano Ronaldo (Portugalia/Juventus Torino)
4. Sadio Mane (Senegal/Liverpool)
5. Mohamed Salah (Egipt/Liverpool)
6. Kylian Mbappe (Franţa/PSG)
7. Alisson Becker (Brazilia/Liverpool)
8. Robert Lewandowski (Polonia/Bayern Munchen)
9. Bernardo Silva (Portugalia/Manchester City)
10. Riyad Mahrez (Algeria/Manchester City)

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei

„Clar, cartele electronice RAT nu vor fi disponibile la toate punctele din Craiova pentru că, de exemplu, în unele zone, ni se sparge toneta și de două ori pe seară.  Vor fi disponibile în zonele centrale, cu trafic, ca să ne protejăm și noi”- Sorin Manda, City Manager. 

© Copyright 2008 - 2020 Lupa. Toate drepturile rezervate.