Sport
Liga Naţională Masculină de Baschet revine la formatul clasic, din sezonul următor

Federaţia Română de Baschet a anunţat că din sezonul 2020-2021 se va renunța la sistemul cu mai multe grupe valorice pentru Liga Naţională Masculină și se va reveni la cel cu o singură grupă valorică în sezonul regulat, urmat apoi de un playoff/playout. Competiția se va relua în acest sistem, indiferent de numărul de echipe de la începutul sezonului. În prima fază se va juca pe sistem tur retur, urmând ca apoi primele opt clasate să intre în playoff, iar restul formațiilor în playout.

Sferturile de finală, semifinalele și finala se vor disputa în sistemul cel mai bun din cinci meciuri. Finala mică, turneul 5/8, respectiv playout-ul se vor juca în sistemul cel mai bun din trei meciuri. Ultimele două clasate din LNBM vor juca la baraj cu primele două locuri din Liga 1 Masculin.

În ultimii doi ani, campionatul a avut a avut formatul cu grupe valorice, dar anul acesta, din cauza pandemiei de coronavirus, s-a încheiat la începutul părţii secunde, fără a ajunge în faza play-off. Campioana nu a fost decisă, dar primele echipe din clasament în momentul întreruperii vor participa în cupele europene.  

Sezonul 2020/21 în Liga Națională de baschet masculin demarează pe 10 octombrie 2020 și se termină cel târziu pe 12 iunie 2021.

 

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei

„Clar, cartele electronice RAT nu vor fi disponibile la toate punctele din Craiova pentru că, de exemplu, în unele zone, ni se sparge toneta și de două ori pe seară.  Vor fi disponibile în zonele centrale, cu trafic, ca să ne protejăm și noi”- Sorin Manda, City Manager. 

© Copyright 2008 - 2020 Lupa. Toate drepturile rezervate.