Sport
Ion Velea: „Craiova trebuie să câştige cu FCSB”

Oltenia se pregăteşte de marele meci cu FCSB. Trupa lui Bergodi primeşte vizita bucureştenilor, astăzi, de la ora 21:00. 

Component al echipei care a adus pentru prima dată titlul în Bănie, Ion Velea, ne-a acordat un interviu. Ion Velea a făcut parte din echipa care a câștigat primul titlu de campioană a României. A apărat culorile Științei în perioada 1968-1974. A început fotbalul la Metalul București și a mai evoluat la echipele Viitorul București, Dinamo București, Siderurgistul Galați, Politehnica Galați, încheindu-și cariera la Farul Constanța.

 

Cum vedeți meciul cu FCSB? E un meci foarte important pentru Universitatea

– Cum îl văd? Trebuie să câștige, ce să mai vorbim. Discutăm multe, dar ei pot să îi bată pe cei de la FCSB. Totul depinde de jucători, ei trebuie să fie conștienți. Au șanse foarte mari!

 

 Să nu uităm că și FCSB are jucători foarte buni..

– Las-o pe FCSB… asta e vrăjeală. Ce zic eu cu Man, cu Coman, las-o încolo de treabă. Noi trebuie să câștigăm, nu mai vorbim de nimic altceva. Este o șansă imensă.

 

Îl au pe Bergodi acum..

– Bergodi nici nu mai contează acum! A venit cu norocul, ai văzut în etapele astea că a fost norocul lui, trebuie să ai și „bulan” dacă vrei să câștigi campionatul. Acum, jucătorii trebuie să arate în teren. Ăsta e fotbalul, ce să o mai cotim.

 

Pot ei să câștige campionatul?

– I-auzi dacă au șansă, ce vorbă e asta?! Dacă nu acum, atunci când? Trebuie să câștige! În primul rând, fotbaliștii Universității trebuie să fie conștienți că au posibilitatea să câștige campionatul și ar fi ceva extraordinar pentru noi toți. Totul depinde de ceea ce vor face în teren.

 

V-ați fi așteptat să treacă aproape 30 de ani fără un campionat câștigat?

– Nu are nimic că a trecut atâta timp. S-au schimbat regulile jocului, acum comandă cei cu bani. Echipele care pot să aducă jucători, să vândă, să aibă condiții… Ăștia comandă acum. Despre ce vorbim? Așa e fotbalul acum, ne adaptăm și mergem la luptă cu ce avem. Trebuie să fie anul nostru! Mai sunt patru etape. Trebuie să tragă puțin de ei. Contează doar jucătorii.

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei

Primăria Craiova a anunțat într-o postare pe Facebook că Poliția Locală a identificat șoferul care a mers cu mașina câțiva zeci de metri pe trotuar, joi, 11 februarie. Dacă în postarea inițială se spunea că oamenii legii au amendat șoferul și i-au ridicat mașina, ulterior reprezentanții Primăriei au revenit și au precizat că autoturismul șoferului a fost ridicat pentru că a parcat neregulamentar, fără legătură cu incidentul din ziua anterioară.

© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.