Sport
Învinsă în Islanda, România ratează participarea la primul turneul final la care este co-organizatoare

În ciuda auspiciilor pozitive de la instalarea lui Mirel Rădoi pe banca tehnică a naţionalei României, tricolorii au avut o evoluţie ridicolă în semifinala play-off-ului pentru Euro 2021, în deplasare contra Islandei, pierzând cu 2-1 şi ratând calificarea la primul turneu final la care şi ţara noastră este organizatoare. Nordicii au punctat de două ori în prima repriză, prin jucătorul lui Everton, Gylfi Sigurdsson, iar Alex Maxim a redus din handicap, dintr-un penalty acordat de VAR. 

Dintre jucătorii Universităţii Craiova, Mihai Bălaşa a fost titular, iar Cicâldău a intrat pe final. În schimb, Bancu a rămas pe bancă, pentru a-i face loc primului străin din istoria echipei naţionale, Camora, care a fost printre cei mai slabi de pe teren. 

Tricolorii nu au avut nicio ocazie de gol pe parcursul partidei, în afara acelui penalty, fiind depăşiţi net de reprezentativa unei ţări care, ca populaţie, este inferioară Doljului. Islanda va întâlni Ungaria, la Budapesta, în finala play-off-ului. 

Pentru România urmează meciurile cu Austria şi Norvegia, din Liga Naţiunilor. 

Islanda – România 2-1

Au marcat: Gylfi Sigurdsson ’16 şi ’34 / Maxim ’63 (p).

Islanda: Halldorsson – Palsson, R. Sigurdsson, Arnason (Ingason ’86), Magnusson – Traustason, Gunnarsson, Bjarnason, Gudmundsson (Sigurjonsson ’83) – G. Sigurdsson, Finnbogason (Sightorsson ’75). Selecţioner Erik Hamren.

România:  Tătăruşanu – Manea, Burcă, Bălaşa, Camora – Stanciu (Cicâldău ’87), Creţu, Maxim (Keşeru ’80) – Deac (Iancu ’46), Alibec (Puşcaş ’46), Mitriţă (I. Hagi ’46). Selecţioner Mirel Rădoi.

Arbitru: Damir Skomina (Slovenia).

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.