Sport
În 'Vulcanul din Bănie' s-a prăbuşit campioana. Ştiinţa învinge CFR-ul şi relansează lupta la titlu

Într-o atmosferă specifică Băniei, cu aproape 30.000 de spectatori în "Vulcanul de pe Ion Oblemenco", Universitatea Craiova a câştigat cu 2-0 derby-ul cu campioana, CFR Cluj, în faţa căreia pierduse Supercupa României, tot pe teren propriu. Ştiinţa este acum la 5 puncte de lider, cu 3 etape rămase din sezonul regulat. Lovitura de start onorifică a partidei a fost dată de Alex Mitriţă, revenit din Abu Dhabi, din cantonamentul lui FC New York, pentru a-şi lua la revedere de la colegi şi public.  

La primul meci ca titular în tricoul Ştiinţei, Andrei Cristea a deschis scorul în minutul 15, din pasa excelentă a lui Vali Mihăilă. Pe final, Elvir Koljic a făcut 2-0, cu un lob peste portarul advers, după o lansare a portarului Mirko Pigliacelli. În ultimele minute, tot Koljic a ratat două mari ocazii de a majora scorul. 

Devis Mangia a folosit formula: Pigliacelli - Martic, Kelic, T. Ferreira, Bancu - Mateiu, Cicâldău – Meza Colli (61 Bărbuţ), A. Cristea (73 Nuno Rocha), Mihăilă (83 Fedele) – Koljic.

La final, Devis Mangia a declarat: Pentru încrederea noastră e o victorie importantă. CFR a fost mai bună ca noi în prima repriză, în partea a doua am jucat foarte bine. Atitudinea a fost bună tot meciul, am jucat ca o echipă. Avem soluţii în faţă, suntem echilibraţi. La pauză le-am zis jucătorilor că trebuie să fim mai calmi. CFR Cluj e pe primul loc, e cea mai bună echipă. Dacă pierdeam azi, totul era închis pentru noi". 

În runda viitoare, oltenii invadează Piteştiul, fiindcă meciul cu Hermannstadt se va disputa pe arena "Nicolae Dobrin", sâmbătă, de la ora 14. 

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2019 Lupa. Toate drepturile rezervate.