Sport
Handbalistele Craiovei, înfrânte la Brest, în Cupa EHF

Echipa feminină de handbal a Craiovei a pierdut în seara aceasta meciul de debut în grupele Cupei EHF, disputat în deplasare, cu formaţia Brest Bretagne, scor 25-22, la pauză 13-10.

Într-o sală superbă, Brest Arena, cu 3.000 de spectatori în tribune, startul de meci a aparţinut fetelor lui Bogdan Burcea, care au condus cu 6-2, dar au fost apoi egalate, 8-8 şi 10-10, iar prima repriză s-a încheiat cu trei goluri consectuive ale franţuzoaicelor. Practic, atunci s-a făcut diferenţa în meci! Partea secundă a fost la fel de echilibrată, iar cu 10 minute înainte de final Brest conducea cu 22-21, însă a gestionat mai bine şi finalul reprizei secunde, impunându-se cu 25-22.

Au evoluat pentru SCM Craiova: Dumanska, Stanciu (portari), Florianu 7 goluri, Ardean 5 goluri, Ticu 3 goluri, Nikolic 3 goluri, Klikovac 2 goluri, Trifunovic 2 goluri,  Vizitiu, Şelaru.

Gazdele, care au pierdut-o recent pe românca Melinda Geiger, plecată la Siofok (Ungaria), au evoluat în acest sezon în grupele Champions League, unde au ocupat ultimul loc într-o grupă cu Gyor, Rostov şi Midtjyland. În întrecerea internă, Brest ocupă locul 2, la 3 puncte de liderul Metz. Brest a avut-o în teren pe fosta jucătoare de la Oltchim şi HCM Baia Mare, Allison Pineau, proaspătă campioană mondială cu naţionala Franţei, şi pe fosta vedetă a naţionalei Spaniei, Marta Mangue. 

„Suntem bucuroși că am reușit să jucăm astăzi la același nivel cu adversarele noastre, în condițiile în care am avut unele probleme de sănătate în lot și nu am avut mai multe opțiuni. Cred că nu am reușit să profităm  în mod suficient de fazele noastre de contraatac, iar în unele momente jucătoarele de pe bancă nu au reușit să suplinească cu brio titularele.” a spus Bogdan Burcea la final. 

Următorul meci al Craiovei va fi miercuri, în Sala Polivalentă, cu Rapid, în Liga Florilor, iar sâmbătă, 13 ianuarie, SCM o va întâlni pe Randers (Danemarca), în etapa a doua a grupelor Cupei EHF.

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2018 Lupa. Toate drepturile rezervate.