Sport
Handbalistele Craiova, cu Mihai Viteazul pe noile tricouri. Burcea: 'E cel mai frumos echipament pe care l-am avut, sperăm să ne poarte noroc'

Prima echipă de sală a Craiovei care reintră în joc după pandemie este cea feminină de handbal. Fetele lui Bogdan Burcea vor disputa primul turneu, fiindcă aşa este organizată acum Liga Florilor, la Ploieşti, iar adversarul de debut este chiar campioana ultimelor două ediţii, HCM Rm. Vâlcea. Derby-ul oltenesc se va disputa joi, de la ora 18.30. Înainte de start, handbalistele au efectuat tradiţionala şedinţă foto de prezentare a echipamentului, anul acesta pe tricouri fiind inscripţionat nimeni altul decât Mihai Viteazul. 

Bogdan Burcea, antrenorul SCM Craiova, a declarat la şedinţa foto: „Sperăm să ne poarte noroc ședința foto, mai mult noroc decât în anii trecuţi, e cel mai frumos echipament pe care l-am avut. Sper să se revină la o stare de normalitate cât mai curând, lumea să fie sănătoasă și să ajungem unde eram odată. E o nebunie să jucăm handbal cu mască, mai rămâne să ne oblige să purtăm şi mănuşi şi cizme. Despre campionat: din păcate, Crăciun este accidentată, încă nu scăpăm de aceste accidentări. Sper să se refacă repede și să fie aptă la al doilea turneu. Pe Vâlcea le-a lovit COVID-ul, pe noi, accidentările. Diferenţa de buget şi de valoare este în favoarea lor, însă nu întotdeauna şi-au spus cuvântul pe teren. În primul turneu se va disputa o singură etapă, în al doilea turneu vom juca 4 etape. Nu putem organiza turneu la Craiova, deoarece aveam nevoie de două săli omologate. Visăm să revenim unde am fost acum doi ani la nivel de performanţă şi în următorii 3-4 ani să ne apropiem şi de titlu în România. Cât despre echipa naţională, am evaluat în stagiul de la Craiova nivelul jucătoarelor de 

Declaraţii de la jucătoare:

Ana Maria Țicu: „Noul echipament este reprezentativ pentru Craiova, Abia așteptam să începem jocurile oficiale și sperăm să avem un început bun de campionat. Primul meci va fi destul de greu. Vâlcea este o echipă puternică și are avantajul că a disputat câteva partide oficiale.”

Bianca Curmenţ: „Va fi un sezon foarte greu, ținând cont de modul în care evoluează situația cu virusul. Nu știm cât timp vom juca și în ce condiții. Vom încerca să jucăm joi cât mai bine și vom face tot posibilul să câștigăm cu Vâlcea.”

Adriana Crăciun: „Este pentru prima dată când am un echipament așa frumos. Îmi pare rău că m-am accidentat, dar sper ca la turneul al doilea din Liga Florilor să pot evolua. Joi va fi un meci greu, disputat, un derby al Olteniei și sper să ne impunem.”

Cristina Zamfir„Ne era dor să îmbrăcăm echipamentul oficial, este unul frumos, și, și mai dor ne era să jucăm handbal. A trecut atât de mult timp de la ultimul meci, că nici nu mai ştiu cu cine am jucat. Am fi vrut să avem și suporterii alături de noi, dar acest lucru nu se poate momentan. Sper să jucăm cât mai bine.  Primul joc va fi foarte greu, cu o echipă cu pretenţii, care joacă în Liga Campionilor, contează că au avut meciuri în picioare, dar sperăm să evoluăm la cel mai înalt nivel. Este foarte greu pentru noi pentru că nu am avut niciun meci oficial și pauza a fost foarte lungă”

Lotul SCM Craiova pentru noul sezon: 

Portari: Ekaterina Dzhukeva, Bianca Curmenţ, Andreea Chetraru;
Extreme dreapta: Alexandra Colac, Cristina Nica, Adina Cace;
Interi dreapta: Ana Maria Savu, Adriana Crăciun Ţăcălie, Francesca Gogoşeanu;
Coordonatori: Ana Maria Ţicu, Valentina Ion, Alexandra Andrei Gogoriţă;
Interi stânga: Cristina Zamfir, Andreea Adespii, Ana-Maria Mincu;
Extreme stânga: Alexandra Orşivschi, Carmen Şelaru;
Pivot: Ekaterina Matlashova.

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei

Primăria Craiova a anunțat într-o postare pe Facebook că Poliția Locală a identificat șoferul care a mers cu mașina câțiva zeci de metri pe trotuar, joi, 11 februarie. Dacă în postarea inițială se spunea că oamenii legii au amendat șoferul și i-au ridicat mașina, ulterior reprezentanții Primăriei au revenit și au precizat că autoturismul șoferului a fost ridicat pentru că a parcat neregulamentar, fără legătură cu incidentul din ziua anterioară.

© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.