Sport
Handbalistele au făcut istorie! Craiova joacă finală europeană!

SCM Craiova s-a calificat în finala Cupei EHF, eliminând formaţia turcă Belediyesi Kastamonu, după ce a remizat, scor 18-18, la pauză 9-10, în Sala Polivalentă, iar în tur câştigase cu 23-22. Cu scorul general de 41-40, handbalistele din Bănie au ajuns în ultimul act al competiţiei, în care vor întâlni formaţia norvegiană Vipers Kristiansand, care a eliminat echipa daneză Viborg.

4.500 de spectatori le-au purtat pe „leoaicele” din Bănie spre finală, iar alţi 1000 de fani au fost lângă Polivalentă, la Fan Zone-ul amplasat. SCM Craiova a condus cu 8-6, dar a primit 4 goluri la rând şi la pauză era condusă, totuşi la limită, în grafic pentru calificare. În partea secundă, oaspetele au avut iniţiativa şi au condus cu 17-15, însă finalul a fost apoteotic, cu publicul în picioare, purtându-le pe favorite spre calificare. Pricopi a înscris în ultima secundă, egalând la 18-18, declanşând fiesta atât în tribune, cât şi lângă Polivalentă, unde a continuat sărbătoarea.

Au jucat pentru SCM Craiova: Dumanska, Stanciu (portari), Ţicu 6 goluri, Florianu 4, Ardean 2, Klikovac 2, Nikolic 2, Pricopi 2, Trifunovic, Rădoi, Şelaru, Tudor, Vizitiu.

Portarul de rezervă, Flori Stanciu, a avut, ca şi în tur, o evoluţie extraordinară, iar la final a declarat: „Este o finală muncită, ne-am luptat până la final şi am crezut în această izbândă. Eu n-am făcut decât să-mi ajut echipa şi nu am cedat niciun minut. Mi-am dorit foarte mult să joc această finală. Ştiam că e nevoie mereu de un singur gol, de o bară, de o minge apărată pentru calificare”

După meci, antrenorul Bogdan Burcea a cântat imnul Universităţii Craiova cu galeria, iar apoi a declarat: ”Ne bucurăm în această seară, iar de mâine încep gândurile pentru finală. Sunt fericit, mergem să sărbătorim”.

Căpitanul Cristina Florianu a spus: ”Este momentul carierei mele, pentru că nu am mai jucat o finală de cupă europeană”.

Valentina Ardean a declarat: ”Presiunea a fost mare, dar suntem fericite că s-a terminat cu bine. Când am început să facem rezultate în grupe, am crezut că putem merge până la capăt”. 

SCM Craiova – Kastamonu Belediyesi 18-18 (9-10)

Sala Polivalentă, spectatori: 4.300.

SCM Craiova: Dumanska, Stanciu (portari), Ţicu 6 goluri, Florianu 4, Ardean 2, Klikovac 2, Nikolic 2, Pricopi 2, Trifunovic, Rădoi, Şelaru, Tudor, Vizitiu. Antrenor: Bogdan Burcea.

Kastamonu: Rombescu, Nenezic (portari), Maric 5 goluri, Uskova 5, Iskenderoglu 4, Elez 3, Sinitsya 1, Seric, Aydin, Guler, Yilmaz. Antrenor: Hakan Gunal.

Arbitri: Erdoan Vitaku, Arsim Vitaku (Kosovo). Delegat EHF: Ioannis Meimaridis (Grecia)

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

Sondaj
Cine are dreptate în situația lui Gică Popescu?
Clubul are dreptate, Popescu este un simbol pentru Oltenia
Suporterii au dreptate, trădarea nu se iartă
© Copyright 2008 - 2019 Lupa. Toate drepturile rezervate.