Sport
Gigi Becali a venit la Craiova, ca martor într-un proces al lui Mititelu. Ce a spus finanţatorul FCSB

Gigi Becali a fost prezent astăzi la Craiova, la Curtea de Apel, în calitate de martor la procesul în care Adrian Mititelu este acuzat de evaziune fiscală în cazul transferului lui Mihai Costea la FCSB, în 2011. Însoţit de Valeriu Argăseală, preşedinte la FCSB, şi de agentul de jucători Victor Becali, citaţi şi ei în acest proces, Gigi Becali a spus că nu-şi mai aminteşte ce s-a întâmplat acum 9 ani şi că Adrian Mititelu nu ar trebui să fie condamnat, deoarece banii pe care i-a încasat i-a cheltuit la fotbal. 

„Nu am emoţii. Nu mai ţin minte decât 30 la sută din ce a fost atunci, nici măcar suma de transfer. Nu poţi să câştigi la fotbal, nu poţi să furi. Mititelu a pierdut 15 milioane de la fotbal, a dat bani să vadă oltenii fotbal. Nu e normal să facă puşcărie, că el nu a luat banii, i-a dat tot la fotbal. Nu mai ştiu, atât spun, dar nu-i normal să-l bage la puşcărie pe Mititelu. Borcea a cheltuit bani la fotbal şi a făcut degeaba 5 ani de puşcărie. Cu Mititelu e greu să fii prieten” a declarat Gigi Becali despre procesul în care a fost citat ca martor.

"Termen 11 iunie 2020, ora 13:00 pentru a se cita martorii Argaseala Valeriu si George Becali cu mentiunea de a se prezenta la instanta in vederea audierii. Admite cererea de sesizare a Curtii Constitutionale formulata de apelantul inculpat Mititelu Adrian Marin prin aparator ales, avocat Florea Gheorghe. Dispune sesizarea Curţii Constituţionale in vederea solutionarii exceptiei de neconstitutionalitate a dispozitiilor art.155 alin.1 partea I Cod penal sintagma „cursul prescripţiei se întrerupe” in raport cu dispoziţiile art.1 alin.5, 20, 21 si 126 alin.1 din Constitutia Romaniei si art.6 din C.E.D.O. Definitivă", se arată pe Portalul Instantelor de Judecată.

La Curtea de Apel Craiova s-a prezentat şi Adrian Mititelu.

Clubul lui Gigi Becali s-a constituit parte civilă pentru a recupera cele 1,1 milioane de euro, considerând că Mihai Costea era liber de contract, deoarece echipa lui Mititelu fusese dezafiliată. Mihai Costea s-a transferat de la echipa lui Mititelu la FCSB în vara lui 2011, deşi mai devreme cu o jumătate de an, ANAF a pus sechestru pe drepturile federative ale jucătorilor lui Mititelu, în total, 39 de fotbaliști, printre care și Mihai Costea. La acea vreme, clubul lui Mititelu, intrat între timp în faliment, avea datorii la stat în valoare de aproape 10 milioane de lei, bani pe care Fiscul încerca să-i obțină prin executare silită. Tribunalul Dolj l-a achitat în februarie 2019 pe Adrian Mititelu, dar procurorii DNA au făcut recurs.

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.