Sport
Furată ca pe timpuri în Ştefan ce Mare, Ştiinţa pierde printre degete două puncte în derby-ul cu Dinamo

La numai 5 minute de un succes în deplasare cu Dinamo, după 24 de ani, a fost Universitatea Craiova, terminând însă la egalitate, scor 2-2. Gustavo a marcat din penalty în prima repriză pentru 1-0, Nemec a egalat chiar înainte de pauză, Bărbuţ a făcut 2-1 în minutul 55, iar D. Popa a egalat în minutul 55. 

A fost însă un meci demn de perioada comunistă, în care Dinamo, echipa MAI, avea protecţie totală şi făcea presiuni imense pentru a câştiga în faţa Ştiinţei. Astfel, arbitrul Haţegan, care furase fără ruşine Ştiinţa în derby-ul din Cupa României, de acum un an, de la Severin, a fost de această dată şi mai nesimţit. I-a refuzat Universităţii două lovituri de pedeapsă, una în primele minute, la un fault asupra lui Bărbuţ, a doua în repriza secundă, când Gustavo a fost trântit în careul advers. Între aceste faze, Haţegan, arbitrul care a hotărât practic ca Elveţia să se califice la Mondiale în detrimentul Irlandei de Nord, nu l-a eliminat pe dinamovistul Monroy, după o intrare extrem de dură asupra lui Mitriţă. Pe final, Dinamo putea face nedreptatea şi mai mare, la şutul în bară al lui Nistor. 

Aproximativ 700 de suporteri olteni au încurajat Ştiinţa în Groapă, ei afişând la început o coregrafie superbă, mesajul fiind "...la Craiova e mereu", o continuare a versului "O iubire alb-albastră", dar şi a unei coregrafii din anul 2002 realizată de galeria Craiovei pe arena Dinamo. 

Universitatea a evoluat în formula: Calancea – Screciu, Ferreira, Briceag (’87, Burlacu) – Martic, Zlatinski (’83, Bic), Mateiu, Bancu – Bărbuţ (’72, R. Popa), Mitriţă, Gustavo. Ştiinţa rămâne pe locul 3 după 23 de etape, cu 44 de puncte. Următorul meci al oltenilor va fi duminică, 11 februarie, pe Ion Oblemenco, împotriva lui Sepsi. 

După meci, Devis Mangia a declarat: "Am făcut un meci bun. Probabil, am făcut una-două greșeli, dar cel mai grav a fost că nu am putut închide jocul atunci când am avut ocazia. A fost un teren dificil, care nu ne-a avantajat. Ei joacă un fotbal bazat pe mingi lungi, au jucători de acest profil. Nu cunosc programul pe care-l mai are Dinamo, în opinia mea trebuie să ajungă cele mai bune 6 echipe din campionat. Nu vorbesc despre arbitrii, vă fac pe voi să faceți acest lucru. Eu mă gândesc doar la meciul cu Sepsi, cele două echipe din fruntea clasamentului se luptă pentru titlu. Noi ne vedem de drumul nostru și la final vom vedea unde ne clasăm”.

Cristi Bărbuţ a spus la final: „Sunt supărat, chiar dacă am marcat. Trebuia să mai marches și atunci când eram cu poarta goală și să închid jocul. A fost o minge respinsă, m-am grăbit. Dinamo e o echipă bună, într-un derby se echilibrează orice amănunt. Nu ne-am relaxat după ce am marcat. La 2-1 am avut 3 ocazii clare de a face 3-1, dacă marcam măcar una cred că închideam jocul. Noi nu ne gândim la titlu, intrăm pe teren doar să facem puncte”.

 

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2019 Lupa. Toate drepturile rezervate.