Sport
FRF consideră un avantaj faptul că meciul cu Islanda se va juca în octombrie

Mihai Stoichiță, directorul tehnic al Federației Române de Fotbal, a vorbit pentru TelekomSport despre mutarea semifinalei play-off-ului de calificare la EURO.

 

Islanda - România se va desfășura pe 8 octombrie, iar Mirel Rădoi are o misiune dificilă. Stoichiță vede cu ochi buni programarea partidei spre toamnă: „Mie mi se pare un avantaj din mai multe puncte de vedere, deşi este foarte concentrată această densitate a meciurilor, şi Liga Naţiunilor şi barajul. Au fost jucători care dispăruseră la vremea respectivă din circuit, era vorba de Chipciu, de Chiricheş.

Acum în octombrie am înţeles că doar ploaie o să fie şi, s-ar putea, vânt. Eu mă rog să nu fie vânt, ploaie poate să fie. În general echipele româneşti joacă bine în perioada respectivă, întotdeauna meciurile internaţionale din toamnă au fost bune. În martie, Mirel ar fi intrat direct în meciurile cele mai importante ale carierei unui antrenor, două meciuri care îţi asigură o calificare la turneul final fără niciun meci amical, fără niciun fel de stagiu de pregătire. Acum Mirel poate să îşi facă mâna cu două meciuri pe care le are în septembrie şi care îl vor edifica pentru meciul cu Islanda”, a declarat directorul tehnic al FRF.

 

Dacă echipa națională a României va trece de Islanda, va lupta pentru un loc la Campionatul European cu învingătoarea dintre Ungaria și Bulgaria. Meciul se va desfășura tot în deplasare, pe 12 noiembrie.

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.