Sport
FRF a anunţat că Liga I va avea 16 echipe din sezonul viitor

Comitetul de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal a decis, după consultarea online a membrilor Comitetului Executiv, creşterea numărului echipelor din Liga I de la 14 la 16 începând cu sezonul 2020-2021. În aceste condiţii, nicio echipă nu va retrograda direct. În aceste condiţii, nicio echipă nu va retrograda direct. Chindia Târgovişte, aflată pe ultima poziţie a clasamentului va disputa un meci de baraj cu CS Mioveni, ocupanta locului 3 în play-off-ul de promovare al Ligii a II-a, în datele de 9 şi 12 august.

Două meciuri din play-off-ul Ligii 1, pe care Astra ar fi trebuit să le joace contra Craiovei și FCSB-ului, nu se vor mai disputa din cauza focarului de coronavirus apărut la formația giurgiuveană.

Pe lângă cele 30 de runde din sezonul regular, sistemul conține și o a doua etapă: Play-off cu 6 echipe care vor juca tur-retur și Play-out cu 10 echipe care vor juca doar un meci între ele, după modelul implementat în sezonul 2019-2020 în Play-off-ul de la Liga 2. Deoarece în Play-out vor fi doar 9 jocuri, cinci echipe vor juca un meci în plus pe teren propriu. În următoarele trei sezoane, vor retrograda direct echipele ce vor termina Play-out-ul pe locurile 9 și 10, iar locurile 7 și 8 vor disputa un baraj de menținere/promovare în Liga 1 în dublă manșă cu ocupantele locurilor 4, respectiv 3, din Liga 2. Începând cu sezonul 2023-2024 vor retrograda direct locurile 9 și 10 din Play-out, urmând ca locul 8 să dispute un baraj în dublă manșă cu locul 3 din Liga 2.

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei

„Clar, cartele electronice RAT nu vor fi disponibile la toate punctele din Craiova pentru că, de exemplu, în unele zone, ni se sparge toneta și de două ori pe seară.  Vor fi disponibile în zonele centrale, cu trafic, ca să ne protejăm și noi”- Sorin Manda, City Manager. 

© Copyright 2008 - 2020 Lupa. Toate drepturile rezervate.