Sport
Franco Foda, selecționer Austria: „România este un adversar puternic”

În această seară, de la 21:45, echipa națională a României joacă ultima partidă dintr-un lună neagră, în care am ratat calificarea la Campionatul European, dar în care Norvegia le-a dat „cu terenul în cap” elevilor lui Mirel Rădoi. Selecționerul Austriei, Franco Foda, a lăudat jocul „tricolorilor” și spune că reprezentativa noastră va fi greu de învins. 

La conferința de presă ce a prefațat partida de pe stadionul „Ilie Oană”, Franco Foda a declarat: „Ne așteaptă un joc foarte greu, meciul având pentru ambele echipe o miză deosebită. România este un adversar puternic, are un joc foarte bun combinativ și pozițional, tranziția este realizată cu aceeași calitate. La Klagenfurt am avut, la rându-ne, destule momente de joc foarte bun în fața unui adversar care a etalat o defensivă compactă și, fiind avertizați de calităţile românilor, ne-am pregătit în consecință. În Islanda, într-un meci cu un caracter aparte, manșă unică pentru calificare, România a avut probabil un alt plan tactic spre deosebire de cel de la Klagenfurt, când a prestat un joc ofensiv, bazat pe o defensivă strictă și pe contraatacuri axate pe calitățile jucătorilor. În Norvegia, românii au avut primele 20 de minute foarte bune, când și-au creat și câteva ocazii de gol, dar niciunul dintre aceste meciuri nu a fost câștigat. Selecționerul român a schimbat mulți jucători, dar nu și caracteristicile tactice. Va trebui să ne atingem limitele și să dăm sută la sută pentru a putea câștiga!”

 

În tur, la Klagenfurt, echipa națională s-a impus cu 3-2. Golurile României au fost marcate de Denis Alibec, Dragoș Grigore și Alexandru Maxim. 

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.