Sport
Fiul lui Constantin Oțet: „Și-a iubit foarte mult jucătorii!” Ce s-a întâmplat la meciul cu Kaiserslautern

Fiul lui Constantin Oțet, Mircea, a fost prezent în cadrul emisiunii „Fotbal Plus” de la Oltenia TV și a vorbit despre tatăl său. 

Constantin Oțet este antrenorul care a realizat cea mai importantă performanță europeană a Universității Craiova: calificarea în semifinalele Cupei UEFA. Între 1968-1977 a făcut parte pentru prima dată din staff-ul tehnic al Universității, perioadă în care a câștigat Campionatul Național de tineret, în două rânduri, 1968/1969 și 1975/1976, și a fost antrenor secund în anul câștigării primului titlu, 1973/1974. Tot din poziția de antrenor secund a câștigat campionatul național cu FC Argeș (1978/1979), apoi l-a secondat pe Nelu Oblemenco să câștige campionatul cu Știința (1980/1981). În perioada 1981-1984 a condus echipa olteană spre semifinala cu Benfica.

 

„Am crescut într-o familie foarte bună, am avut foarte mult de învățat. M-am născut în perioada în care tata a venit antrenor principal la Universitatea. Tata mă luat la o vârstă fragedă după el. Îmi aduc aminte stadionul, vestiarul băieților și îmi zicea mereu să nu dau cu piciorul în mingi, erau foarte grele. Îi iubeam pe toți jucătorii,” a declarat fiul său, Mircea Oțet, la emisiunea „Fotbal Plus”, la Oltenia TV. 

 

„La bucuria golului cu Kaiserslautern, Corneliu Andrei Stroe l-a luat, de bucurie, de urechi pe tata și l-au durut două săptămâni. Mă emoționează acele imagini, îmi dau și lacrimile. Le-am văzut de mii de ori. Erau o familie atunci.”

 

Mircea Oțet a dezvăluit și despre obiceiurile tatălui său: „Tata făcea analize de meciuri. Am saci plini cu caiete. Înainte de pregătire, tata intra o săptămână în sufragerie, închidea ușile și întindea o masă. Mama și cu mine nu intram, ea doar îl chema să mănânce. O singură dată am văzut ce era acolo. Avea cărți deschise pe toată masa și foi unde scria. Își făcea singur pregătirea, totul de mână. Până și ce mâncau jucătorii avea scris, dar și programul de somn și tot. A făcut și altor antrenori din Divizia A asemenea lucruri. A fost un om foarte ordonat. Era dârz cu jucătorii, dar i-a iubit foarte mult.” 

 

Am încercat să iau pe urmele tatălui meu. Am încercat, însă sunt pași grei acolo. Am rămas în zona sportului, în fitness. Nu aș spune nu unei oferte de a antrenat. Am licența UEFA B.”

 

Constantin Oțet a obținut performanțe remarcabile în țările arabe, după Revoluție: a câștigat Cupa Hosni Mubarak cu Damanhour (Egipt), a câștigat Cupa Campionilor Golfului cu Al Nassr Riad (Arabia Saudită), campionatul și cupa cu Al Jies (Damasc), echipă pe care a dus-o până în finala Cupei Cupelor Țărilor Arabe.

 

„Am stat foarte mult pe lângă Tilihoi, Donose, au fost vecinii mei. Am jucat și puțin fotbal la juniorii de la Universitatea. Știu că tata era director tehnic la CCJ și voia să vină la meciuri, dar eu îi ziceam să nu vină, automat, era treaba aceea că era tatăl meu. M-am lăsat din cauza unei accidentări. S-a luptat mult cu Bucureștiul. Știu că era respectat acolo, mai ales prin performanțele pe care le realizase, dar nu știu cât de iubit era acolo și nu știu dacă a primit vreodată vreo ofertă pentru a fi selecționer, ” a mai declarat Mircea Oțet.

 

 

La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.