Sport
Fanii Științei au celebrat centenarul Tratatului de la Trianon

Suporterii Universității Craiova din gruparea Ponsiona au sărbătorit azi împlinirea unui secol de la semnarea Tratatului de la Trianon. Fanii s-au adunat în centrul orașului și s-au fotografiat în fața statuii lui Mihai Viteazul, iar pe un drapel tricolor au scris mesajul ”Trianon 100”. 

Suporterii din aceeași grupare au avut o coregrafie din care a rezultat cuvântul ”Trianon”, la meciul retur din Europa League, de pe ”Ion Oblemenco” dintre Universitatea Craiova și Honved Budapesta, iritându-i la maxim pe fanii unguri prezenți la meci. Pe acest motiv, clubul maghiar a făcut apel la UEFA, solicitând atât plata unor daune, cât și câștigarea meciului cu 3-0, însă forul european nu a luat în seamă o asemenea cerere hilară. 

Tratatul de la Trianon a fost semnat în 4 iunie 1920 de către reprezentații Antantei, coaliția învingătoare în Primul Război Mondial, și Ungaria, fostă membră a monarhiei austro-ungare, înfrântă în conflagrația mondială. Denumirea tratatului vine de la Palatul Marele Trianon de la Versailles, unde a avut loc semnarea documentului. Prin articolul 27 al Tratatului se recunoștea unirea Transilvaniei, Banatului și Maramureșului cu România. 

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei

Primăria Craiova a anunțat într-o postare pe Facebook că Poliția Locală a identificat șoferul care a mers cu mașina câțiva zeci de metri pe trotuar, joi, 11 februarie. Dacă în postarea inițială se spunea că oamenii legii au amendat șoferul și i-au ridicat mașina, ulterior reprezentanții Primăriei au revenit și au precizat că autoturismul șoferului a fost ridicat pentru că a parcat neregulamentar, fără legătură cu incidentul din ziua anterioară.

© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.