Sport
EXCLUSIV / Președintele AJF Dolj: „Lumea este avidă de fotbal în județ”

Horațiu Stănescu, președintele Asociației Județene de Fotbal Dolj, a vorbit într-un interviu exclusiv pentru Ziarul Lupa și Oltenia TV despre planurile de reluarea ale sezoanelor de Liga a IV-a și Liga a V-a. 

 

În această perioadă în care nu au loc dueluri fotbalistice, președintele AJF Dolj, Horațiu Stănescu, și-a făcut timp pentru a merge „pe teren” să ia pulsul oamenilor implicați în fenomen, iar acesta ne-a dezvăluit că există o sete de fotbal la nivelul Doljului, iar când evoluția epidemiologică va permite, spectacolul sportului rege va reveni pe terenurile din județ. „Lumea este avidă de fotbal, oamenii ne-au solicitat să facem demersuri pentru a reîncepe campionatul. Așteptăm primul semnal de la autorități. Ne împiedică două aspecte. Nu putem da drumul în starea de urgență sau starea de alertă și trebuie acceptul din partea Direcțiilor de Sănătate Publică. Se va juca fără spectatori, dar oricum nu se prea adunau la partidele de liga a iv-a și liga a v-a. Am fost pe teren să vorbim cu conducători de cluburi pentru ca ei să-și dea acceptul ca atunci când ni se va permite să dăm drumul meciurilor, acestea să se desfășoare fără spectatori și cu luarea tuturor măsurilor necesare. Din punctul de vedere al prevenției, AJF Dolj a pregătit astfel de măsuri, iar una dintre ar fi ca observatorii să noteze pe un tabel suplimentar oamenii care vor fi la jocuri, administratori de teren, de la pază, oricine.”

 

Conducătorul fotbalului din Dolj vrea ca lupta pentru primul loc în clasamentul Ligii a IV-a să se dea pe teren, nu prin birouri: „La campionatul Ligii a IV-a noi mai avem 13 etape, Răzvan Burleanu ne-a dat niște variante, dar și noi putem veni cu a noastră. Vom decide împreună cu echipele. Este puțin probabil să putem juca toate meciurile, întrucât undeva pe la începutul lui august va trebui să dăm campioana. Nu cred că se va putea juca la 2-3 zile, dar dacă cluburile vor vrea așa, nu am nimic împotrivă. Din punctul meu de vedere, sunt două variante pe care le putem lua în calcul. Varianta 1 este anularea acestui campionat, situația cea mai neagră posibilă, iar varianta 2 să se joace câteva meciuri pe teren. Eu vreau ca totul să se decidă pe teren, poporul va decide cum vom face asta.”„Nu vom mai avea noțiunea de sezon competițional și de an competițional. Nu exista o regulă, însă anul competițional la FRF și AJF se termina cu finala Cupei României, undeva pe 15-20 iunie în județ. Anul acesta nu va mai fi vorba despre așa ceva, teoretic, noi putem începe, de exemplu, liga a V-a pe 1 iulie și să o ducem până la 20 septembrie, iar la o săptămână să dăm drumul la următorul sezon. Unele echipe își manifestă dorința să joace și pe perioada verii, ori mai devreme de ora 11, ori seara, pe răcoare, după ora 19:00. Nu încălcăm regulamentele dacă o să facem așa, echipele vor decide. La Liga a IV-a și la Cupa României noi trebuie să dăm câștigătoarele, astfel că FRF așteaptă un răspuns. Noi trebuie să vedem când vom putea da drumul. AJF Dolj nu va da câștigătoarea Cupei din oficiu, așa ceva nu se va întâmpla. Bătălia se va da pe teren., a mai declarat Horațiu Stănescu. 
Primele 5 clasate în județ, respectiv Dăbuleni, Podari, Cârcea, Ișalnița și Bechet sunt despărțite de doar 3 puncte, iar președintele AJF-ului spune că toate și-au manifestat intenția de a promova: „Anul trecut multe echipe au spus că Cetate nu va promova, dar s-a dovedit contrariul. Eu vă spun că dacă mă duc acum și la echipele de pe locurile 6, 7, 8 și ele îmi vor spune că vor să câștige campionatul. Toate echipele pleacă cu șansă. Într-o singură etapă se poate trece de pe locul 5 pe locul 1 și invers, nu putem să le luăm această șansă.”.

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.