Sport
Exclusiv Oltenia TV - Glorii ale lui Electro Craiova, cu sufletul lângă Știința

Doi dintre jucătorii reprezentativi ai lui Electroputere Craiova, Dumitru Sorohan și Cristian Albeanu, au fost invitații emisiunii Fotbal Plus, la Oltenia TV, primul chiar în studio, iar al doilea de la Petroșani, prin intermediul skype. S-au rememorat vremuri glorioase pentru fotbalul craiovean și pentru gruparea din Valea Roșie, care în anii 90 a promovat până în Divizia A și a jucat în cupele europene, cu Panathinaikos Atena. 

Evident, s-a discutat și despre Știința, echipă susținută de cei doi foști jucători, Sorohan fiind acum antrenor la centrul de juniori al clubului din Bănie, în timp ce Albeanu este aproape nelipsit din tribune la meciuri, alături de tatăl și fiul său. 

Cristi Albeanu (48 de ani), care a evoluat în cariera sa la Electroputere, FC Național, FC Argeș și Gloria Bistrița, FC Bihor și Jiul Petroșani, este încrezător în șansele la titlu ale echipei lui Bergodi: ”CFR are o echipă cu o medie de vârstă de 28-28 de ani și se va juca din 3 în 3 zile, pot pica anumiți jucători, sunt șanse mari să nu reziste. În schimb, Craiova și FCSB nu au această problemă, au jucători tineri. Cu Koljic, Bărbuț, Mihăilă și Ivan, pe care-i poți roti, dacă joci cu 2 vârfuri, poți face față din 3 în 3 zile. Mi-aș dori să le transmitem băieților lui Bergodi suflul pe care nu l-au avut în ultimii ani, pentru că puteau și atunci să facă pasul spre titlu”. 

Cristian Albeanu a rămas cu regretul că nu a jucat pentru echipa sa de suflet, Universitatea Craiova: ”Au fost aduși atunci jucători din alte părți, precum Ungur sau Radu Niculescu, iar eu sau Dănciulescu, Adrian Ilie sau Sabin Ilie nu am ajuns la Universitatea, deși au fost discuții de câteva ori. Este un mare of al meu că nu am jucat la Știința. Ce bătaie îmi luam când eram mic de la mama când mă prindea că plângeam că pierdea Craiova. La școală la desen ne dădeau să desenăm rațe sau nu știu ce, iar eu desenam stadionul Central. Mi-a dat profesoara nota 4 și mi-a spus să vin cu mama la școală. Universitatea Craiova ne-a rămas în suflet tutoror din familie, suntem 3 generații și venim și acum la meciuri pe Ion Oblemenco și sper să fim 4 generații, când voi avea nepoți” spune Cristi Albeanu.

Cristi Albeanu și-a adus aminte de vremurile de glorie ale formației din Valea Roșie, sub conducerea lui Marian Bondrea: ”Eram o piatră tare, în primul an de Liga I am terminat pe locul 3, în fața Universității Craiova. Al doilea campionat am ratat la mustață cupele europene. În Valea Roșie cine scăpa cu doar 2-3 goluri se felicita. Noi aveam echipă tare atunci. Erau jucători despre care știai că vor ajunge mari, precum Adi Ilie, Sabin, Dănciulescu, Răducanu. Unora le-am mai dat niște capace și eu, dar le-au folosit”.

Foto: facebook cristian albeanu

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.