Sport
Echipa de baschet a Craiovei va juca în FIBA EuroChallenge

Managerul echipei de baschet a Craiovei, Marius Toma, a declarat că formaţia din Bănie va participa în premieră în cupele europene, datorită calificării în semifinalele Ligii Naţionale. SCMU Craiova va debuta în toamnă în FIBA EuroChallenge. În urmă cu 4 ani, echipa din Bănie a mai evoluat în Balkan League, competiţie care însă nu se dispută sub egida Federaţiei Europene. 

„Suntem mândri să spunem că vom evolua în premieră în cupele europene, după accederea în Top 4 în Liga Naţională. Vom avea nevoie de o bancă mai lungă, de un lot mai numeros pentru a rezista în mai multe competiţii. Nu se poate refuza participarea, fiindcă am fi penaluzaţi financiar” a declarat Marius Toma.

Echipa de baschet a Craiovei joacă meciul al treilea din seria semifinală cu CSU Sibiu, vineri, de la ora 17.15, în Sala Polivalentă.  Ardelenii conduc cu 2-0 la general, Craiova având nevoie de un succes pentru a se disputa şi meciul al patrulea în Bănie, duminică.

Antrenorul Craiovei, Aco Todorov, spune că echipa va lupta pentru măcar o victorie, dar recunoaşte că atmosfera nu este deloc una bună în lot. Jucătorii resimt accidentări, oboseală.

„Trebuie să demonstrăm că ne merităm locul în careul de aşi al campionatului, chiar dacă am pierdut primele două partide la o diferenţă cumulată de 50 de puncte. Statistica spune că 84 % din echipele din Europa care au câştigat primele două meciuri din play-off au şi mers în semifinale. Trebuie să fim optimişti, dar şi realişti. Atmosfera nu poate fi una bună dacă în loc să ne concentrăm pe adversar suntem preocupaţi de accidentări” a spus Todorov, menţionând că Mo Curry şi Vlad Koreniuk au cele mai mari probleme de sănătate.

 

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2019 Lupa. Toate drepturile rezervate.