Sport
Doi ani de când Minunea Blondă a plecat dintre noi. Ştiinţa poate face 8 din 8 în săptămâna omagială a 'celui mai mare 8'

21 octombrie rămâne una dintre zilele negre pentru istoria Universităţii Craiova şi pentru fotbalul românesc. Acum doi ani, într-o dimineaţă de duminică, Ilie Balaci a dispărut dintre noi, lăsând un gol imens, neacoperit vreodată, la fel ca atunci când s-a accidentat şi n-a mai fost geniul bălan care fermeca arenele pline, care fremătau la fiecare fentă şi erau în extaz la execuţiile pline de magie ale optarului Ştiinţei. 

„2 ani … de când totul s-a schimbat, 2 … ani de când am învățat să trăim cu durerea, 2 … ani de mii de lacrimi, 2 … ani de întrebări fără răspuns, 2 … ani fără TINE! Știi că îmi e dor de tine în fiecare secundă a vieții mele și știu că voi trăi așa până când Dumnezeu va dori să fim iar împreună”, a scris fiica lui Ilie Balaci, Lorena, pe Facebook.

"2 ani fără a noastră "Minune Blondă", Ilie Balaci. Te vom iubi mereu!" este mesajul de pe site-ul oficial al Universităţii Craiova. 

O postare deosebită a avut fundaşul Universităţii Craiova, Mihai Bălaşa: "Ai scris istorie pentru Craiova. Vineri vrem 8/8 pentru cel mai mare 8". Ştiinţa poate atinge 8 succese consecutive în campionat, vineri, în săptămâna omagială a Minunii Blonde. 

Ilie Balaci s-a născut pe 8 septembrie 1956, la Bistreţ, în judeţul Dolj. A jucat în cariera sa la Universitatea Craiova (1973 – 1984), FC Olt Scorniceşti (1985 – 1986) şi Dinamo (1986 – 1988). A câștigat de trei ori titlul de campion al României, cu Universitatea Craiova, (în 1974, 1980 şi 1981), de patru ori Cupa României (1977, 1978, 1981, 1983) şi a fost desemnat de două ori fotbalistul anului din România, în 1981 şi 1982. Ilie Balaci a jucat pentru echipa națională în 65 de partide și a marcat de 8 ori.

Ca tehnician, Ilie Balaci a antrenat în România pe Pandurii Târgu Jiu, Drobeta Turnu Severin și Universitatea Craiova. Antrenorul Ilie Balaci a adunat zeci de trofee în lumea arabă, la Club Africain, Olympique Casablanca, Al Shabab Dubai, Al Nasr, Al Hilal, Al Sadd, Al Arabi, Al Kazma, Al Nahda, Raja Casablanca, Al Ain, Al Hilal Omdurman şi Al Suwaiq.

La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.