Sport
Derby cu scântei pentru „satelitul” Universității

Derby-ul rundei dintre Universitatea Craiova 2 și Progresul Spartac a avut parte de o desfășurare încinsă, dar și de un arbitraj slab. Craiovenii au pierdut 1-2 și au avut și un om eliminat. 

Prima parte a meciului de pe „Extensiv” a stat sub semnul echilibrului. Fortes a avut prima mare ocazie a Științei, însă șutul său a trecut puțin peste poartă. Jucătorul Progresului, Petcu, a fost aproape de a deschide scorul, însă nu a reușit să îl învingă pe goalkeeper-ul Craiovei.  După un 0-0 la pauză, arbitrul a validat un gol pentru oaspeți la un fault grosolan al lui Milea (min.49) asupra portarului Poenaru, cel care nu a mai putut continuă din acel moment. La acea fază, antrenorul satelitului Adrian Iencsi a pătruns pe teren pentru a vedea în ce stare este elevul lui, iar arbitrul l-a eliminat. 

 

Din acel moment, spiritele s-au încins  și s-a jucat foarte tare de ambele părți. Oaspețîi au făcut 2-0 prin Stanciu (min.81) ,iar alb-albaștrii și-au pierdut cumpătul. Cel mai experimentat jucător, Carlos Fortes, trimis de la prima echipă a reacționat la un faul asupra și și-a lovit adversarul cu capul în figură, fiind eliminat de oficialul partidei. Acest gest îi va aduce portughezului o suspedare drastică din partea Comisiilor FRF, asta însemnând că nu va putea evolua nici pentru prima echipă în următoarele meciuri. Craiovenii au marcat în ultimul minut regulamentar de joc prin Trancă, însă în cele 5 minute de prelungire s-a jucat prea puțin și cu un om în minus n-au mai avut puterea de a egala.

 

După acest rezultat, Universitatea Craiova II termină turul pe locul 3, cu 27 de puncte, la 7 lungimi în spatele liderului Progresul Spartac, devenită acum principala candidată la promovare.

 

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei

„Clar, cartele electronice RAT nu vor fi disponibile la toate punctele din Craiova pentru că, de exemplu, în unele zone, ni se sparge toneta și de două ori pe seară.  Vor fi disponibile în zonele centrale, cu trafic, ca să ne protejăm și noi”- Sorin Manda, City Manager. 

© Copyright 2008 - 2020 Lupa. Toate drepturile rezervate.