Sport
Deja vu pe malul mării. La fel ca acum un an, Ştiinţa scapă victoria la Viitorul, din cauza unui penalty ratat

Acum un an, Ştiinţa remiza în play-off la Ovidiu, 0-0 cu Viitorul, după ce Zlatinski rata un penalty în minutul 58. La primul meci oficial din 2019, povestea s-a repetat, de această dată lovitura de pedapsă fiind irosită de Koljic, în minutul 31, la aceeaşi poartă. Tot Koljic a fost faultat în prealabil. Alb-albaştrii ratează astfel ocazia de a se apropia de CFR şi FCSB, care au remizat şi ele în această etapă. 

Fără Mitriţă, Devis Mangia a apelat la o aşezare 3-4-3, după ce în amicalele din Antalya echipa jucase în sistemul 4-4-2. Surprinzător, Andrei Cristea a fost lăsat pe bancă până spre final, deşi tripleta din atac nu a dat satisfacţie. Echipa a arătat astfel: Pigliacelli - Donkor, Kelic, Tiago Ferreira – Dimitrov (70 Martic), Mateiu, Cicâldău, Bancu - Meza Colli, Koljic (80 Andrei Cristea), Mihăilă (66 Nuno Rocha).

Ca de obicei la meciurile de la mare, galeria Ştiinţei a fost numeroasă şi a dominat atmosfera de pe arena din Ovidiu. 

Cu 4 etape rămase din sezonul regulat, Universitatea Craiova este pe locul 3, cu 39 de puncte şi în runda viitoare joacă pe "Ion Oblemenco", împotriva liderului, CFR Cluj, duminică, de la ora 21. 

Devis Mangia a declarat la final: "Este o problemă, este cam ciudat când echipa ratează 5 penalty-uri într-un campionat, sunt puncte multe. Nu am început aşa de bine, dar după am controlat meciul, am avut ocazii. Am schimbat şi sistemul de joc, fiindcă echipa cunoaşte 2-3 sisteme de joc. Stilul de joc este la fel, ceea ce poate fi diferit ar fi poziţia lor din teren. Au fost nişte greşeli tehnice, fiindcă a fost presiune pe jucători la acest meci. Nu este o problemă plecarea lui Mitriță. Să vedem cum sunt și fizic jucătorii pe care îi avem la dispoziție, apoi stabilim ce trebuie să facem. Sunt jucători buni în România și în afară. Trebuie să vedem dacă sunt soluții pentru noi". 

Nicuşor Bancu a adăugat: "A fost un meci foarte greu, ne-am anihilat reciproc, am jucat în același sistem în primele 60-70 de minute, a fost foarte greu ambelor echipe să-și creeze ocazii. Din punctul meu de vedere, meritam victoria, pentru că am ratat acel penalty, dar au avut și ei o ocazie mare, prin Hagi, dar per total eu zic că merităm să câștigăm. Din păcate nu am marcat din penalty, ca de obicei, și mergem înainte. Am văzut că s-au împiedicat CFR și Steaua și eram concentrați să câștigăm acest meci pentru a egala Steaua la puncte. Din păcate, nu s-a putut. E bine că nu am pierdut, nu am primit gol și mergem înainte. Mitriță era cel mai important om al nostru, cel mai bun om, se vede, a fost primul meci fără el, se vede că am suferit, nu ne-am creat multe ocazii, dar și cei de la Viitorul nu ne-au creat spații prea multe. Însă lipsa lui se vede și se va vedea în continuare. Nu credeam că o să mai plece, chiar voiam să rămână să ne ajute să ne atingem obiectivele. Cu CFR vrem să câștigăm, mai ales pe teren propriu, mai ales cu 30.000 de suporteri în spate, putem bate pe oricine. I-am mai bătut acolo și mai putem să-i batem. A rămas aceeași lupta pentru podium, nu a obținut nimeni puncte în plus, suntem tot acolo". 

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2019 Lupa. Toate drepturile rezervate.