Sport
Dacă nu prinde cupele europene, Bergodi pleacă de la Universitatea Craiova

Antrenorul Cristiano Bergodi spune că se va despărţi de Universitatea Craiova dacă nu va reuşi să păstreze echipa pe un loc de cupă europeană la finalul acestui sezon. După ce a urmărit mai multe meciuri ale alb-albaştrilor, italianul a spus, într-o intervenţie la Digisport, că trebuie îmbunătăţită faza defensivă şi că un handicap va fi absenţa fanilor, pe care i-a comparat cu cei de la Napoli. De asemenea, Bergodi şi-a adus un singur secund, dar că ar putea să mai ia şi alţi colaboratori, dacă va avea rezultate bune în Bănie.

Bergodi despre...

Lot: „Am văzut multe meciuri ale echipei, oricum o cunoşteam. Un lucru care poate fi îmbunătăţit, faza defensivă, dar nu vorbesc numai de fundaşi, ci de toată echipa, care trebuie să se implice bine. I-a lipsit ceva echipei, este clar, dar ar fi o prostie să schimb multe. Încet, încet, trebuie să implementez şi ideile mele. Din punct de vedere tehnic, este o echipă foarte bună."

Obiectiv: „E normal să ne gândim şi la câştigarea titlului, fiindcă suntem la 4 puncte de CFR şi mai sunt 24 de puncte în joc. Dar cel mai important este să rămânem în Europa, acesta este obiectivul minimal. E clar că dacă nu prind Europa, e corect să mă dea afară, e normal să nu mai rămân dacă măcar nu păstrăm un loc de cupă europeană”

Negocieri: „Foarte repede ne-am înţeles, după 2 zile. Marcel Popescu m-a sunat, după ce i-a spus Mihai Rotaru. A fost o surpriză plăcută, fiindcă nu mă aşteptam să mă întorc aşa de repede, încă din mai. Acum ne-am înţeles, faţă de ianuarie, când din cauza unor detalii mici nu am semnat. Nu e corect să vorbesc ce a fost atunci. Dacă Papură, care a făcut o muncă bună, nu-şi dădea demisia, eu eram acum la Roma”

Staff-ul său: „Când un antrenor nu vine dintr-o postură bună, fiindcă nu am avut rezultate în acest sezon cu Voluntari, nu pot să impun un  staff mare, am adus doar un secund. Pe parcurs, dacă am rezultate bune, mai pot aduce”

Programul din play-off: „Meciurile cu Botoşani şi Astra sunt foarte importante. Botoşani joacă un fotbal foarte bun, foarte frumos, la fel şi Astra.”

Transferuri: „Nu ştiu nimic de venirea lui Ţucudean. Mă gândesc numai la jucătorii pe care îi am acum, dar e normal că orice echipă se gândeşte la întăriri”.

Suporteri: „Din păcate, nu avem al 12-lea jucător, suporterii. Fanii de aici sunt comparabili cu Napoli, sunt foarte pătimaşi şi entuziaşti, dar din păcate, nu-i avem aproape. Şi pentru mine este o curiozitate să văd cum se vor descurca fără spectatori, cred că am jucători cu personalitate şi cred că vor face treabă bună”

Antrenamente: „Mă uit pe o gaură pe teren cum se antrenează băieţii cu preparatorul fizic şi cu secundul. Le-am dat câteva sfaturi, dar voi lucra ce ştiu eu când voi termina carantina, peste 6 zile. Craiova e o echipă de tradiţie are condiţii foarte bune, de Serie A”

Stilul de joc: „Cred că se poate spune orice despre mine ca antrenor, dar nu că este un antrenor defensiv. Cred că echipele pe care le-am antrenat au avut un joc plăcut.”

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.