Sport
Cristiano Bergodi: „Ne va fi foarte greu cu Clinceni”

Antrenorul Universității Craiova, Cristiano Bergodi, a susținut o conferință de presă în care a prefațat duelul cu Academica Clinceni, de vineri, ora 21:00, de pe stadionul „Ion Oblemenco”

Chiar dacă toată lume așteaptă o nouă victorie a Științei, Cristiano Bergodi atenționează asupra calității fotbalistice a celor de la Clinceni: „Vineri va fi un meci foarte dificil. Vom da piept cu o echipă bună, de ceea ce am văzut și analizat, Clinceni este o formație care se apără foarte bine. Proba este chiar meciul cu FCSB, s-au chinuit până spre final.

Ne-am pregătit foarte bine și sperăm că vom face un meci frumos din toate punctele de vedere. Va fi foarte importantă o victorie. Trebuie să ne facem jocul nostru. Probabil vor juca pe contraatac și ne va fi greu. E mai greu să motivăm jucătorii pentru acest moment. Nu e ușor când întâlnești echipe mai puțin bune pe hârtie. Sigur că vor fi și momente mai grele, dar băieții au maturitate în joc. Nu cred că vom juca cu două vârfuri. 

Eu zic că este o echipă bună, cu jucători valizi. Clinceni are un antrenor tânăr foarte bun. El a făcut o minune când a salvat această echipă de la retrogradare. Ne va fi foarte greu, nu numai din cauza faptul că vor fi foști jucători ai FCSB-ului pe teren.”

 

Apreciat de olteni, Mirel Rădoi ar putea să o antreneze pe Craiova în viitor, anunță Bergodi: „„Eu îl consider pe Mirel Rădoi un antrenor foarte bun. A avut performanțe notabile cu echipa de tineret, a fost extraordinar. Experiența se face pe teren, câștigând sau pierzând. El poate antrena în viitor Universitatea Craiova, fiind un tehnician bun. Îi urez baftă.”

 

Nu e ușor pentru antrenori să facă față acestei reguli, mai ales când avem jucători invalzi. Am vorbit cu Olteanu, a înțeles copilul ceea ce trebuia făcut. Poate fi o soluție să se revizuiască această regulă. Mi se pare mult cu doi jucători U21, mai ales că noi avem probleme cu COVID-19. Probabil, Marius Constantin va sta două-trei săptămâni, este o pierdere importantă. Bălașa, Acka au jucat bine. Paul Papp este și el un jucător foarte bun, cu experiență. Cred că fundașii s-au comportat foarte bine. Mă bucur că Bancu joacă foarte bine, a fost extraordinar în meciul cu Dinamo. M-a mulțumit și pe fază defensivă și pe cea ofensivă. E munca noastră, împreună, dar e meritul lui că joacă din ce în ce mai bine. Sper ca Vlădoiu va reveni curând. Din păcate, nu va putea juca vineri.  În acest moment, avem alte soluții pentru posturile de mijlocași. Ivanov se antrenează bine, avem acolo jucători buni. Va fi și timpul lui, dar Antoni este și jucătorul nostru.”

 

 

În ceea ce privește situația jucătorilor transferați, Bergodi a declarat: „M-au satisfăcut jucătorii nou veniți. Mamut nu se antrenase prea mult cu noi, dar acum s-a antrrenat toată săptămâna. Mi-a plăcut în minutele pe care le-a jucat. Pe Ofosu nu l-am putut folosi din cauza regulei U21 și din cauza faptului că Marius Constantin s-a accidentat. La fel, Căpățînă mi-a plăcut

Trebuie să ținem cont de COVID-19. Din păcate, dacă boala îți scoate câțiva jucători în afară, e foarte greu să joci la un nivel înalt. Eu sper că am făcut tot ceea ce trebuie, cu restricțiile. Sperăm ca toți să fim negativi pentru următoarele meciuri.”

 

„Nu l-am cunoscut pe Ilie Balaci. Totuși, îl cunosc ca jucător. Știu că era un fotbalist emblematic în anii 80. Eu eram la început de carieră, știam de jucători din alte campionate. Când am venit în România, în 2005, am aflat de la multă lume despre „Minunea Blondă”. Știu că este o zi tristă.” 

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.