Sport
Victorie cu emoții, dar păstrăm șanse la campionat

În deschiderea etapei cu numărul 4 din play-off, Universitatea Craiova s-a impus, scor 2-1, pe stadionul „Ion Oblemenco”, în fața Astrei Giurgiu. Elvir Koljic a înscris o „dublă” (min. 60 și 90+1), în timp ce Baicu a punctat pentru oaspeți în minutul 71. 

În ziua în care Universitatea aniversa 46 de ani de la primul titlu, oltenii pregătiți de Cristiano Bergodi au primit vizita Astrei într-o primă bătălie după pandemie. Știința a părut că pune stăpânire pe joc în primele minute ale partidei, iar în minutul 21, Koljic și Acka au trecut pe lângă deschiderea de scor. Iliev a parat șutul bun al lui Koljic, în timp ce lovitura de cap a lui Acka, provenită din cornerul fazei anterioare, a lovit stâlpul din dreapta al porții adversare. Ușor, ușor, relațiile de joc ale echipei lui Bergodi au început să demonstreze faptul că italianul nu a avut prea mult timp la dispoziție să pregătească echipa, iar Astra lui Bogdan Andone a intrat în joc. Giurgiuvenii au forțat banda dreaptă, acolo unde Ivan și Vlădoiu nu au făcut un meci prea strălucit. Până la urmă, scorul pauzei a arătat un rezultat alb.

 

Chiar dacă îl avea la dispoziție pe Ionuț Mitran, Bergodi l-a schimbat pe Vlădoiu cu Vătăjelu, înlocuirea fiind așteptată, mai ales că jucătorul U21 al Universității a luat și cartonaș galben și existau șanse să sufere o eliminare. Jocul părții secunde a început la fel, cu Universitatea în prim plan. Anderi Ivan a fost aproape de a deschide scorul la câteva minute după pauză, dar ghinionul l-a urmărit din nou și dintr-o poziție ideală nu a găsit spațiul porții. Mult așteptatul „Goljic” a deschis scorul în minutul 60 și chiar dacă lipsa de meciuri i-a dăunat, acesta dă senzația că simțul porții nu i-a dispărut. Bucuria nu a durat mult, iar după 11 minute, Raoul Baicu, jucător cedat de Craiova la Astra, l-a driblat foarte ușor pe Bancu și a șutat imparabil pentru egalarea care nu părea că mai vine, mai ales că Știința a ratat mari ocazii prin Andrei Ivan și Valentin Mihăilă. Lipsa acelui „ceva” de care spunea Bergodi înaintea partidei s-a văzut imediat după gol. Jucătorii Universității au resimțit din plin reuşita și nu au mai legat mare lucru în joc. Totusi, după o cursă senzațională a puștiului Baiaram, Koljic a reușit golul doi în minutul 91, iar Universitatea Craiova păstrează șanse pentru campionat, fiind la 4 puncte distanță de CFR. Următorul joc al „juveților” este restanța de marți cu FC Botoșani. 

Universitatea Craiova – Astra Giurgiu 2-1

Au marcat: Koljic 60, 90+1 / Baicu 71.

Stadion: „Ion Oblemenco”, fără spectatori.

Universitatea: Pigliacelli – Vlădoiu (46 Vătăjelu), Bălaşa, Acka, Bancu – cpt. – Mateiu (83 Ivanov), Nistor (77 Gustavo), Cicâldău – Ivan (69 Bărbuţ), Koljic, Mihăilă (83 Baiaram). Antrenor: Cristiano Bergodi. Rezerve: L. Popescu – Mitran, Cosic, Qaka.  

Astra: Lazar – Graovac, Tamaş – cpt., Dima, Radunovic – Simion (69 Seto), Crepulja – Ioniţă (53 Fatai), Răduţ (90+2 Dandea), V. Gheorghe (69 Baicu) – Stahl (69 Balaure). Antrenor: Bogdan Andone. Rezerve: Bolboaşă –David Bruno, Budescu.

Arbitru: Radu Petrescu.

 

La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.