Sport
„Copăcel”, din peluză, în staff-ul Științei! Un interviu sincer cu Andrei Coadă-Nicolaescu

Iubirea pentru Universitatea Craiova nu are limite, iar acest lucru este demonstrat zi de zi de Andrei Coadă-Nicolaescu, reprezentatul PR al Științei. Alintat „Copăcel”, acesta este responsabil pentru partea de social-media a clubului, recunoscută ca cea mai bună din țară. La 26 de ani de viață și tot atâția de iubire pentru Craiova, Andrei a vorbit pentru Ziarul Lupa. 

În zona Olteniei, pasiunea pentru Știința se induce din primii ani de viață, iar Andrei nu a făcut excepție. Întrebându-l de când ține cu Universitatea, el mi-a răspuns: „E puțin spus de când țin cu Craiova. Mai exact, de când iubesc Craiova, că noi, toți oltenii, de când suntem mici, ne îndrăgostim de ea. Și iremediabil. E boală grea, cum zic unii, dar pe care ne-o însușim până la finalul vieții. Primul meu meci și, desigur, prima zi în care mi-a intrat Știința în suflet a fost într-un derby cu Dinamo, la Craiova. În vara lui 1999, am pierdut atunci, însă, fiind extrem de mic, am rămas cu atmosfera unică. Glumind puțin, nu prea înțelesesem la momentul respectiv acea scandare împotriva lui Dinamo din două cuvinte, dar mi-am dat seama cât de mult înseamnă rivalitatea cu ei, prin strigătul acela ca un tunet, diferit de o scandare obișnuită.”

 

 

„Copăcel”, așa cum este alintat de toată lumea, ne-a dezvăluit că cel care a fost responsabil pentru „introducerea” în lumea alb-albastră este tatăl său: „Responsabil pentru ceea ce sunt în ziua de azi este tata. Îi mulțumesc pe această cale că m-a învățat ce înseamnă să faci tot ce ține de tine pentru a ține blazonul sus când vine vorba de echipa orașului. Am fost împreună pe stadion mulți ani, la Tribuna I, Tribuna 0, Tribuna a II-a, Peluza Sud, Peluza Nord, rând pe rând și am trăit emoții de toate felurile. Ne-am bucurat împreună la goluri, victorii, dar am și digerat mai ușor insuccesele. Ulterior, când am crescut, trecusem la un alt nivel: deplasările. Fiindcă deja îmi era greu să o urmăresc pe Știința din fața unui ecran când ea juca și la sute de km distanță. Am făcut parte din galerie, mă mândresc mereu cu asta și chiar și în prezent le zic colegilor mei că eu sunt suporter înainte de toate și nu doar un angajat al clubului. Lucrul care îmi lipsește cel mai mult? Să flutur steagul în peluză și să cânt alături de prietenii mei. Dar sper să găsesc înțelegere într-un meci cu titlul pe masă și să îmi iau concediu pentru a fi în tribune cu fularul la gât.”. 

 

Glumind puțin, l-am întrebat pe Andrei despre porecla sa, întrucât știam că și tatăl său are o poreclă asemănătoare. Amuzat, el a dezvăluit că totul a pornit din anii copilăriei, pe când Yahoo Messenger era cea mai folosită metodă de comunicare: „Porecla de „Copăcel” am dobândit-o în clasa a doua atunci când mi-am făcut primul ID de Yahoo Messenger. Porecla tatălui meu este „Copacul” și l-am rugat să îmi creeze un cont cu „Copăcel” pentru a duce tradiția mai departe. În prezent, familia, rudele, prietenii și colegii de serviciu mă strigă numai așa, la Andrei îmi vine foarte rar să răspund.”

 

 

Andrei Coadă-Nicolaescu este un oltean 100%. Absolvent al secției Comunicare și Relații publice a Facultății de Litere din cadrul Universității din Craiova, acesta are o pasiune pentru ceea ce înseamnă fotbal și comunicare. Până la a ajunge să lucreze în cadrul clubului Universitatea Craiova, „Copăcel” a avut diverse tangențe cu programe de voluntariat, inclusiv în cadrul Federației Române de Fotbal. Telefonul care i-a îndeplinit un vis a venit într-o zi de vineri, când Andrei dormea: „În iunie se împlinesc 3 ani de când activez în cadrul clubului și mă mândresc cel mai mult cu asta. Până să semnez cu Universitatea Craiova, m-am dedicat în totalitate școlii și am fost implicat în mai multe programe de voluntariat, printre care și în cadrul Federației Române de Fotbal. Nu am crezut niciodată că o să-mi vadă visul devenit realitate, acela de a lucra pentru Știința, până într-o dimineață de vineri, când am primit cel mai mișto apel care m-a trezit din somn. N-am ezitat nicio clipă și așa devenisem la momentul respectiv cel mai tânăr angajat al clubului Universitatea Craiova. Le mulțumesc pe această cale tuturor colegilor care mi-au fost alături de-a lungul timpului și m-au susținut în orice demers.”. La serviciu, totul este dinamic. Există momente de oboseală, întrucât munca în cadrul social media nu se oprește nici noaptea. Suporterii trebuie ținuți informați și conectați în legătură cu ceea ce ține de club, așa că știm bine că și în aceste momente, Andrei lucrează pentru fani: „E un sentiment unic. Este mult de muncă, nu am nicio zi liberă, însă așa este în fotbal și toți cei implicați ne-am asumat din momentul în care am decis să ne implicăm 100%. Eu merg, însă, pe un principiu: toată oboseala acumulată în decursul unei săptămâni se risipește total în weekend atunci când o văd pe Universitatea în dreptunghiul verde, acolo pentru noi, pentru victorie. Și bucuria victoriei șterge cu buretele toată oboseala.”

 

Astăzi, Andrei Coadă-Nicolaescu împlinește 26 de ani, o vârstă frumoasă în care poate să spună că a trăit multe lucruri legate de Universitatea. De la 0, în anii 2011-2012, la aproape tot. Spun aproape tot, întrucât există un lucru care l-ar face și mai fericit pe „Copăcel”: „Acum, la 26 de ani, mă simt împlinit din punct de vedere profesional fiindcă sunt încă aici și muncesc pentru ceea ce iubesc. Băieții mi-au urat să fiu fericit, să am parte de sănătate și să ne revedem cu bine când se încheie starea de urgență. Eu le-am zis că voi asculta de ei și voi fi fericit: dar pentru asta, trebuie să aducă titlul la Craiova. Așa că aștept cadoul din partea lor.”   

 

La mulți ani, „Copăcel”! 

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.