Sport
Condiţiile de disputare a meciurilor de fotbal. Ce restricţii sunt impuse în protocoalele FRF şi LPF

Liga I se reia vineri, cu meciul Universitatea Craiova – FC Botoşani, de la ora 20, pe stadionul „Ion Oblemenco”, însă fanii nu vor avea acces. De altfel, maxim 165 de persoane vor putea intra pe stadion şi încă 60 de persoane vor activa în preajma arenei. Sunt impuse reguli privind sosirea echipelor şi intrarea pe teren şi un număr limitat de reprezentanţi mass-media.

Jucătorii

 

Gazdele vor veni la stadion cu 75 de minute înaintea începerii jocului, iar oaspeţii cu 90 de minute. Atât la încălzire, cât şi la începutul jocului, echipele vor ieşi pe rând. Rezervele vor stac în spatele băncii de rezervă, pe alte bănci sau în tribune, în funcţie de arenă.  Sticlele cu lichide vor fi personalizate. Mingile vor fi dezinfectate. Nu vor mai participa copii însoţitori şi nici mascote.

 

Arbitrii

 

Vin cu o zi înainte de meci, câte doi în maşină, sunt cazaţi în camere single şi intră pe teren cu 10 minute înainte de începutul meciului. Arbitrii și jucătorii vor păstra distanța regulamentară pe perioada când jocul este întrerupt, va fi interesant de observat modul cum vor protesta jucătorii după anumite decizii.  

 

Presa

 

Vor fi acceptaţi maxim 10 ziarişti, la masa presei, şi maxim 5 fotografi. Nu vor mai avea loc conferinţe de presă ori interviuri în zona mixtă. Singurele declaraţii se vor acorda televiziunilor care deţin drepturile tv. Masa presei trebuie să aibă o capacitate de trei ori mai mare decât numărul jurnaliștilor acreditați, pentru a se respecta astfel distanța de 2 metri între aceștia.

 

În zona 1 (teren de joc, margini, tunel de acces, vestiare) vor fi prezente maxim 80 de persoane:  22 de jucători titulari, 18 rezerve, 4 arbitri, 12 persoane din staff (antrenori, medici, oficiali), 5 responsabili cu asistenţa medicală, 2 brancardieri, 4 oameni (nu copii) de mingi, 5 fotografi, 4 persoane de la televiziuni, 3 stewarzi, 1 responsabil cu igiena.

 

În zona 2 (tribune, zonele media) vor fi prezente maxim 85 de persoane: 10 ziarişti, 8 delegaţi ai gazdelor, 7 stewarzi, 6 personal TV, 5 suport servicii marketing, 4 staff de echipele naţionale, 4 delegaţi ai oaspeţilor, 3 staff auxiliar gazde, 3 staff auxiliar oaspeţi, 3 jandarmi, 3 responsabili cu nocturna, 3 responsabili de întreţinerea gazonului, 2 de la serviciul medical, 2 responsabili de curăţenie, 2 responsabili cu securitatea, 2 ofiţeri doping, 2 poliţişti, 2 operatori monitoare PC, 2 videoanalişti, 2 reprezentanţi FRF, delegatul de joc, observatorul de arbitri, supervizorul de arbitri,  reprezentantul ISU, crainicul arenei, responsabilul cu tabela de marcaj.

 

În zona 3 (în jurul arenei, parcarea carelor TV) vor fi prezenţi maxim 60 de persoane: 30 de jandarmi, 15 stewarzi, 10 personal TV, 3 personal suport organizare, 2 pompieri.

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.