Sport
Competiţiile europene de baschet, abandonate: 'Suntem obligaţi să punem capăt celui mai interesant sezon din istorie'

Cele mai importante competiţii europene de baschet, Euroleague şi EuroCup, întrerupte la jumătatea lunii martie, au fost abandonate pentru acest sezon, din cauza pandemiei de coronavirus. Decizia intervine ca măsură de protecţie pentru jucători, suporteri şi antrenori şi din cauza evoluţiei variate a Covid-19 în diferitele teritorii ale cluburilor din Euroliga şi EuroCup, care nu garantau că toate echipele se puteau antrena şi pregăti în aceleaşi condiţii.

În acelaşi timp, restricţiile de călătorie din diverse ţări europene nu puteau garanta că echipele pot ajunge la destinaţiile fixate pentru meciuri, iar în cazul reluării sezonului, o perioadă de doar trei săptămâni de pregătire ar fi crescut riscul accidentărilor jucătorilor.

"Este decizia cea mai dificilă pe care am luat-o în cei 20 de ani de istorie. Din motive obiective, ne-am văzut obligaţi să punem capăt celui mai de succes şi mai interesant sezon din istoria baschetului european. Evident existau multe motivaţii pentru a continua sezonul, dar într-o situaţie excepţională am pus sănătatea oamenilor deasupra oricărui interes. Sunt deosebit de mândru de modul în care comunitățile EuroLeague și EuroCup au rămas unite în perioadele incredibil de grele'', a declarat preşedintele Euroleague, Jordi Bertomeu. 

Sezonul următor va începe la 1 octombrie. EuroLeague Turkish Airlines va începe cu aceleaşi 18 echipe ca anul trecut, în timp ce EuroCup va rezerva locuri pentru cele opt echipe care s-au calificat pentru sferturile de finală 2019-20, iar celelalte 16 locuri vor fi acordate echipelor care se califică în clasamentul final al ligilor interne.

La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.