Sport
Clubul Universitatea, despre cazul Pigliacelli: ”Dacă nu suntem uniți, ne vom destrăma, vom ajunge iar mititei”

După atmosfera beligerantă dintre galerie și restul arenei, la meciul cu Gaz Metan, când portarul Mirko Pigliacelli a fost motivul disputei, clubul Universitatea Craiova face apel la liniște și unitate, avertizând că altfel există riscul dispariției. Într-un comunicat, se specifică faptul că dacă Pigliacelli a făcut anumite greșeli, a plătit pentru acestea și nu mai este cazul continuării unui conflict care nu face bine nimănui. 

Iată comunicatul clubului: 

”Știința a început bine acest mini-retur: agresivitate, determinare și risipă de efort. Așa putem caracteriza prestația băieților din acest prim meci. Și cu toate acestea a fost poate cea mai tristă seară de când Știința a repornit la drum. Tristă pentru că este seara în care pentru prima dată ne-am huiduit unii pe alții. Seară în care în loc să ne bucurăm de reîntoarcerea băieților acasă am avut toți de reproșat ceva unii altora. Și acum toată „lumea de bine” se uită la noi și se bucură că Știința se clatină. Și se clatină într-un moment în care aveam și avem nevoie mai mult că oricând de unitate. Și normal că ne clătinam din moment ce tribuna este împotriva peluzei, peluza împotriva unor jucători, iar jucătorii termină meciul cu lacrimi în ochi. Pentru a trece peste acest moment trebuie să știm mai întâi ce s-a întâmplat sau mai bine zis ce nu s-a întâmplat: Mirko Pigliacelli nu a trădat. Este adevărat că el a avut o divergență cu fostul antrenor al Universității Craiova. Diferende între antrenor și jucători vor exista întotdeauna și la toate echipele din lume, indiferent de numele lor sau cât de mari sunt. Și aici suntem de acord că toată lumea a greșit, nu doar Mirko, pentru că aceste nemulțumiri nu trebuiau să fie făcute publice. Dar pentru asta Mirko a plătit. Mirko a mai făcut o greșeală, parțial de înțeles, dar pe aceea nu o vom face publică. Și pentru aceea a plătit. Clubul este alături de Mirko. „Alături de Mirko” nu înseamnă că este împotriva tribunei sau a peluzei. Ci înseamnă că-l va apăra și îi va fi alături, dar și că îl va sancționa în momentul când greșește. Este bine de știut că el nu a părăsit clubul niciodată, ci a fost trimis la echipa a doua, perioadă în care el a avut un comportament exemplar. În orice comunitate există o singură instituție care stabilește gradul de vinovăție precum și pedeapsa. La Universitatea Craiova această entitate este clubul prin ceea ce înseamnă antrenorul principal în cazul echipei și conducerea executivă pentru celelalte cazuri. Știința are nevoie de „unitate”, pentru că dacă nu o vom avea ușor-ușor ne vom destrăma. Și vom deveni iarăși mititei. Săptămâna aceasta toți cei implicați ne vom așeza la masă. Și vom rezolva problema în familie.”

La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.