Sport
Ce se întâmplă dacă Mititelu va încerca să folosească denumirea? Pavel Badea a explicat tot

Tribunalul București a decis că Adrian Mititelu nu va putea să mai folosească denumirea istorică a Științei, iar Pavel Badea, președintele Clubului Sportiv Universitatea Craiova, a explicat ce se va întâmpla dacă o altă entitate va încerca o asociere. De asemenea, Lupa a făcut rost și de părerea unui avocat. 

Pavel Badea spune că va apela la executarea silită a deciziei în cazul în care formația din liga a 2-a se va mai folosi de brandul Universitatea Craiova: „Clubul Sportiv Universitatea Craiova este titularul mărcilor Fotbal Club Universitatea Craiova și FC Universitatea Craiova. Noi credem că dânsul este un om echilibrat și care nu ne va pune în situația să apelăm la un executor judecătoresc.” Președintele Clubului Sportiv Universitatea Craiova a anunțat că inclusiv denumirea și sigla de pe Hotelul „New York”, acolo unde are sediul formația lui Mititelu, ar putea fi date jos: „Din punct de vedere legal, există posibilitatea să îl obligăm să dea jos sigla și denumirea de pe Hotelul „New York”, acolo unde are sediul. Nouă nu ne plac scandalurile și circul, am încercat întotdeauna să ne apărăm în justiție. Se vând tricouri cu Universitatea Craiova, cu sigla, mi se par incorecte aceste metode Numele acesta trebuie apărat, a făcut istorie la nivel de comunitate, este un brand pentru craioveni și trebuie să o păstrăm curată. Noi avem mărcile FC Universitatea și Fotbal Club Universitatea de câțiva ani, dar nu am vrut să ieșim în față. Nu am nevoie de promovare, vreau doar să se respecte deciziile judecătorești.”

 

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis în urmă cu câțiva ani că brandul aparține clubului condus de către Pavel Badea: „Știți bine că există o decizie a Înaltei Curți de Casație și Justiție în care spune clar că familia Mititelu a înregistrat cu rea credință numele „Universitatea Craiova”. Singura entitate abilitată să poarte acest nume este Clubul Sportiv Universitatea, noi facem doar să apărăm ceea ce este al nostru.. Să fie clar, Clubul Sportiv Universitatea Craiova are în exclusivitate dreptul de a folosi brandul. Am înregistrat la OSIM mărcile acestea.”

 

Universitatea Craiova, echipă ce evoluează în prima ligă, se află într-o asociere cu entitatea condusă de către Pavel Badea, astfel că poate evolua cu numele istoric al Științei și să aibă siglele clubului mamă pe echipamentele de joc.Echipa se află în bătălia pentru câștigarea campionatului, fiind la 4 puncte de CFR Cluj, formație clasată pe primul loc în Liga 1.

 

Părerea avocatului: „În cazul în care partea care a pierdut procesul nu va respecta decizia, aceasta va trebui să plătească daune interese, fiind vorba de prejudicierea imaginii. Clubul  Sportiv ar putea cere și o executare silită.”

 

Pavel Badea a fost unul dintre cele mai mari talente produse de către școala de fotbal a Universității Craiova. Acesta a îmbrăcat tricoul „alb-albastru” o perioadă lungă de timp, mai exact între anii 1983-1992, cu 202 meciuri jucate și 43 de goluri înscrise. După nouă ani de zile petrecuți în Bănie, Badea a decis că e timpul pentru o nouă experiență, plecând peste hotare. A jucat trei sezoane și jumătate în Elveția, la Lausanne Sport. Apoi, cinci ani, până în 2001, Bădiță a evoluat cu succes la echipe din Coreea de Sud și Japonia. S-a retras din fotbal în Bănie.

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.