Sport
Cârțu nu este de acord cu noul format al Ligii 1: „Gândire de județeană”

Liga 1 își va schimba formatul, însă nu toată lumea pare să fie de acord cu ceea ce va însemna noile reguli în prima ligă. Sorin Cârțu, președintele Universității Craiova, a comentat decizia FRF-ului. 

Într-o interenție la PRO X, președintele Cârțu a declarat: „Locurile 1 și 2 din play-out joacă un baraj. Câștigătoarea va juca un nou baraj cu trupa clasată în play-off pe ultimul loc de Europa League și s-ar alege astfel ultima reprezentantă din competiția continentală. Ca să ridici nivelul fotbalului nu trebuiau neapărat 16 echipe, deși nu sunt împotrivă. Dar nu înțeleg ceva. Cum să joace o echipă de pe 7 din play-out cu cea de pe 4 din play-off? Păi, așa, o echipă nu face nimic în sezonul regular, se pregătește în iarnă,, face transferuri, și joacă în Europa League. Este gândire de județeană! Compari meciurile de play-off cu meciurile de play-out? De unde asemenea gândire.”

 

Comitetul de Urgență al Federației Române de Fotbal a aprobat modificarea sistemului competițional la Liga 1. Astfel, începând din sezonul viitor, 2020-2021, în Liga 1 vor evolua 16 echipe.

Pe lângă cele 30 de runde din sezonul regular, sistemul conține și o a doua etapă: Play-off cu 6 echipe care vor juca tur-retur și Play-out cu 10 echipe care vor juca doar un meci între ele, după modelul implementat în sezonul 2019-2020 în Play-off-ul de la Liga 2.

Deoarece în Play-out vor fi doar 9 jocuri, cinci echipe vor juca un meci în plus pe teren propriu. În următoarele trei sezoane (2020-2021, 2021-2022, 2022-2023) vor retrograda direct echipele ce vor termina Play-out-ul pe locurile 9 și 10, iar locurile 7 și 8 vor disputa un baraj de menținere/promovare în Liga 1 în dublă manșă (tur-retur) cu ocupantele locurilor 4, respectiv 3, din Liga 2. 

Pentru ca toate meciurile din Play-out să aibă miză sportivă, se va juca o finală între locul 1 şi locul 2 din grupa de Play-out. Câștigătoarea va avea șansa unui joc împotriva echipei clasate pe ultimul loc care permite participarea în Europa, pentru a stabili echipa care va juca în UEFA Europa League / UEFA Conference League.

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.