Sport
Brandan, îndrăgostit iremediabil de Craiova. Argentinianul, la Oltenia TV: „Imnul Ştiinţei se aude la mine în casă, vreau să revin la Craiova ca antrenor”

Fostul căpitan al Universităţii Craiova din sezonul 2014-2015, argentinianul Pablo Brandan, a avut o intervenţie în direct, prin skype, din ţara natală, în emisiunea Fotbal Plus, la Oltenia TV, în care a vorbit despre mai multe subiecte, principalul fiind, evident, echipa din Bănie, de care a rămas ataşat. Cu Brandan căpitan şi cuplul Cârţu-Săndoi pe bancă, Universitatea Craiova a avut o serie de 19 meciuri la rând fără înfrângere, terminând pe locul 5, dar nu a putut juca în cupele europene din cauza unor reguli de înscriere, fiindcă pe teren câştigase acest drep

Pablo Brandan despre...

Perioada din Liga I: „România mi-a deschis uşa tot timpul, m-a primit bine de la început. Bogdan Mara mi-a zis să vin pentru 3 luni să văd cum e şi dacă îmi place să rămân. Şi am stat acolo 5 ani. A fost frumos în România, chiar dacă au fost şi momente mai grele."

Sorin Cârţu: "Am avut o serie frumoasă cu nea Sorin şi cu cei care erau acolo. Am mai vorbit cu nea Sorin Cârţu, i-am felicitat mereu la victorii. L-am văzut pe nea Sorin la costum, dar îi stă mai bine cu echipament de antrenament. Sper să rămână lângă jucători, fiindcă este respectat la Craiova, ştie ce vorbeşte, vede clar lucrurile."

Cristiano Bergodi, pe care l-a avut antrenor la ASA: "Bergodi are experienţă, impune respect şi îşi respectă şi el jucătorii, are antrenamente frumoase, tactic lucrează bine, fiindcă vine din Italia. La ASA ne-a ajutat mult, mai ales că nu era prea bine organizat clubul atunci, conducerea nu se ocupa de nimic. Îi place să muncească mult, este o alegere bună şi sper să aibă noroc la Ştiinţa."

Ce a făcut după plecarea din România: "Am plecat de la Viitorul şi am încercat să mai joc un an în Argentina, în liga a doua, dar am avut o problemă la picior şi am decis să renunţ. Am fost un an şi jumătate ca manager la clubul la care eram. Am făcut şi cursurile de antrenor."

Universitatea Craiova: "Am venit atunci din China şi sunt bucuros că am ales aşa. Universitatea Craiova promovase şi trebuia neapărat să rămână în Liga I. A fost frumos la Craiova. Imnul Ştiinţei se aude mereu la mine în casă şi acum, iar ultimul meci pe vechiul stadion a fost unul dintre cele mai importante meciuri din cariera mea, stadionul din Craiova are o asemenea istorie, nea Sorin ne-a povestit ce înseamnă arena şi ce meciuri au fost acolo. A venit multă lume, păcat că nu am câştigat cu Steaua atunci. Vreau să antrenez în România, ştiu limba, primul meu gând este să antrenez la Craiova, este prima opţiune, am fost bine primit acolo, aşa simt eu. Chiar dacă a fost decât un an, a fost foarte intens, a fost ceva special, este o echipă deosebită. În plus, acum sunt nişte condiţii extraordinare de pregătire acum la Craiova."

Momentul în care a plâns pentru accidentarea lui Bancu: "A fost ceva de urât, eram aproape de el când s-a produs accidentarea. Bancu a muncit mult să ajungă unde a ajuns, este un profesionist, un băiat de caracter, era şi foarte tânăr atunci. Era de aşteptat să ajungă sus, la naţională, chiar mai devreme trebuia, eu îl vedeam cum se antrenează, ce calitate are şi cât poate alerga."

Perioada la ASA: "Am vrut să plec de la Craiova pentru că Mara şi Bilaşco mi-au distrus capul, au făcut presiuni să merg la ASA, aveam o istorie cu ei şi am plecat. Am regretat atunci şi regret şi acum, chiar am vrut să mă întorc la Craiova. ASA a fost o etapă neagră, lumea acolo nu a fost corectă, nu am luat decât 1-2 salarii într-un an de zile, nici eu nici coechipierii. Noi am încercat să fim profesionişti până la capăt. Nu am văzut în viaţa mea aşa ceva, domnul politician care era acolo era un mincinos, nu vreau să mai aud de el, venea şi ne minţea şi nu făcea nimic pentru echipă. Chiar înainte să plece Dan Petrescu au plecat doi jucători, care ştiau ce avea să se întâmple. N-am putut recupera nimic, nici la TAS."

Perioada de la Viitorul: "Nu am primit nimic, nici vreo medalie de campion, nu m-a sunat nimeni, dar e normal, că am jucat numai jumătate de sezon. Am jucat pe mai multe posturi, ce mi s-a cerut. M-am bucurat foarte mult pentru ei, acolo se munceşte 24 din 24. Era echipă bună acolo, cu Iancu, cu Răzvan Marin, un profesionist extraordinar, care avea o tehnică pe care nu am mai văzut-o în România, cu Ianis, care are pasele tatălui său. Jucătorii de la Viitorul au o mentalitate puternică. La meciul din deplasare cu FCSB am avut o discuţie cu mister Hagi în vestiar, nu ştiu ce s-a gândit, a fost ceva urât pentru mine, dar eu am fost 100 % pentru Viitorul şi am plecat cu capul sus. A fost un penalty inventat de arbitru, Popa s-a aruncat şi Hagi s-a supărat că la experienţa mea nu treabuia să fac penalty, a fost o ceartă acolo, amândoi avem carectere puternice şi nu mai puteam continua."

Colaborarea cu Poli Iaşi: "Toni Heleşteanu de la Iaşi iubeşte jucătorii argentinieni a venit aici şi a stat o lună şi s-a uitat la multe meciuri din primele 3 ligi, a vorbit cu jucătorii, este un om de fotbal extraordinar, a rămas în legătură cu mine şi vorbim. De Iriondo şi Chacana sunt jucători buni, veţi vedea că vor fi importanţi pentru Iaşi. Vreau să ajut Iaşi, este şi Onofraş acolo. Mai sunt Facundo Castro, vârf împins, şi Luciano Romero, al doilea vârf, care ar putea ajunge în România.

Viaţa sa pe timp de pandemie: „Sunt în carantină, cu familia, a început izolarea devreme, când erau puţine cazuri. Suntem acasă cu soţia şi cei doi copii, sper să înceapă şcoala în curând, fiindcă este nebunie cu ei 24 de ore din 24. Campionatul de fotbal este oprit până în noiembrie-decembrie în Argentina."

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.