Sport
Bogdan Burcea: „Putem obţine un wild-card de participare în Cupa EHF, datorită performanţelor obţinute în Europa”

Chiar dacă echipa de handbal a Craiovei are şanse minime să prindă un loc de cupă europeană la finalul campionatului, antrenorul Bogdan Burcea spune că Federaţia Europeană va acorda un wild-card pentru participarea în Cupa EHF formaţiei sale, datorită performanţelor obţinute în cupele europene. Acum un an, SCM Craiova cucerea Cupa EHF, iar în acest sezon a evoluat în grupele aceleiaşi competiţii. 

Şi dacă ne vom clasa pe locul 6 vom putea participa în Cupa EHF, deoarece vom solicita Federaţiei Europene un wild-card şi ni-l va acorda, în virtutea punctajului pe care l-am obţinut în cupele europene în aceste două sezoane. Suntem singura echipă din România care poate obţine acest wild-card” a spus Bogdan Burcea.

Handbalistele de la SCM Craiova termină sezonul cu meciul de sâmbătă, din ultima etapă a Ligii Florilor, cu Danubius Galaţi, de la ora 17.30, în Sala Polivalentă. Victoria este una de anticipat, dar e greu de crezut că echipa din Bănie poate urca mai sus de locul 6, pe care-l ocupă acum.

Şansele de a ne clasa pe locurile 3, 4 sau 5 sunt minime, pentru că depindem de alte rezultate. Nu sunt mândru de ceea ce a realizat echipa în acest sezon, dar asta este. Chiar dacă în ultima etapă întâlnim o echipă retrogradată, nu va fi un meci simplu. Nimic nu scuză unele înfrângeri pe care le-am suferit în acest sezon, cu Bistriţa, Baia Mare sau Cisnădie. La anul vom avea acelaşi buget şi vom avea un lot competitiv. Dacă vom fi ocoliţi de accidentări, vom fi printre echipele importante ale campionatului. Zamfir, Ţicu şi Trifunovic vor fi mie la sută pregătite fizic pentru sezonul următor. Ianăşi va pleca după 8 sezoane la Craiova, iar lotul şi obiectivele le vom anunţa săptămâna viitoare” a declarat Bogdan Burcea.

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2019 Lupa. Toate drepturile rezervate.