Sport
Bergodi s-a adresat fanilor Ştiinţei: „Vin să luăm titlul, pe Oblemenco se simte miros de echipă mare!”

Într-o intervenţie pe pagina oficială de facebook a Universităţii Craiova, noul antrenor, Cristiano Bergodi, a declarat că obiectivul este titlul şi intrarea în grupele unei competiţii europene. Bergodi le promite oltenilor şi că va juca un fotbal spectaculos, ofensiv, el fiind influenţat în carieră de cehul Zdenek Zeman, pe care l-a avut antrenor la Lazio şi spune că pe "Ion Oblemenco" se simte miros de echipă mare, atât datorită fanilor, cât şi prin prisma organizării clubului. 

„Cred că e posibil să luăm titlu, pentru asta vin, suntem la numai 4 puncte de CFR Cluj, la fel ca FCSB. Nu e uşor, dar putem lupta, trebuie să dăm sută la sută. Avem şanse la titlu ca şi celelalte echipe. Papură a făcut o treabă foarte bună şi nu aş schimba prea multe, dar am aşteptări mari. Sper să ofer şi eu din experienţa mea de antrenor şi de jucător, vreau să implementez un joc plăcut, aşa cum cred că au jucat echipele pe care le-am pregătit. Dar trebuie să avem un echilibru, jocul bun să fie completat de rezultate favorabile. Lotul este foarte bun. Eu am fost fundaş ca jucător, dar ca antrenor sunt adeptul unui stil ofensiv. L-am avut pe Zeman la Lazio şi mi-a schimbat viziunea asupra fotbalului. În Italia era catenaccio, dar când l-am cunoscut pe Zeman mi-a schimbat principiile despre fotbal. Depinde şi ce jucători ai, dar eu am avut mereu un fotbal ofensiv, inclusiv în România, deşi evident că trebuie să existe un echilibru între apărare şi atac. Vreau să facem cel mai bun traseu în campionat, să jucăm cu curaj, cu determinare, cu dorinţă. Vreau să ajungem în grupele unei competiţii europene. Cred că putem recupera condiţia fizică 80-90 la sută în aceste 4-5 săptămâni, dacă va începe pe 10-12 iunie campionatul, aşa cum crede toată lumea. Jucătorii s-au antrenat acasă, dar nu e uşor fără minge, pe spaţii mici. Echipa se antrenează deja şi mă bucură acest lucru. Când voi veni voi supraveghea antrenamentele. Nu mă aşteptam să revin aşa de repede în România. Credeam că prin august-septembrie, când începe sezonul viitor, să am o şansă de a reveni. Se poate spune că sunt chiar 50 la sută antrenor român, la câte echipe am antrenat. E normal să cunosc jucătorii, mai ales că mi-au fost adversari. Iar pe Cosic l-am avut la Pescara, în Serie A. E important când joci în Bănie, stadionul este foarte frumos, se simte miros de echipă mare, de Serie A, sunt condiţii bune, organizare bună, cred că este cel mai bine organizat club. Suporterii sunt pătimaşi şi am văzut acest lucru pe pielea mea, când am venit acolo ca adversar. Ei au împins mereu jucătorii din spate, sunt al 12-lea jucător. Sunt şi exigenţi, dar asta face parte din fotbal. Sper să fiu omul potrivit la locul potrivit. Salut toţi suporterii Craiovei” a spus Bergodi pe pagina de facebook a clubului din Bănie. 

La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.