Sport
Bergodi îşi ţine în priză jucătorii: „Ne aşteaptă un examen de maturitate, la Mediaş”

Înainte de decolarea de pe aeroportul din Bănie, cu direcţia spre Sibiu, pentru meciul pe care îl susţine mâine seară, de la ora 20, la Mediaş, cu Gaz Metan, antrenorul Universităţii Craiova, Cristiano Bergodi, a răspuns câtorva întrebări legate de acest joc şi de lupta pentru titlu. Bergodi a ţinut să precizeze că el şi jucătorii nu vor trata superficial acest meci, în ciuda problemelor de efectiv cu care se confruntă formaţia antrenată de Duşan Uhrin.

Despre meciul de la Mediaş, Bergodi a declarat. "Este un meci important, mai ales din punct de vedere mental, fiindcă venim după un meci foarte bun cu Clujul şi ne aşteaptă un examen de maturitate, pentru că trebuie să arătăm ca o echipă care ştie ce trebuie să facă în acest moment. Consider că am jucători inteligenţi şi profesionişti şi ştiu că vom avea numai de pierdut dacă vom intra relaxaţi şi să credem că putem câştiga uşor. În fotbal nu există aşa ceva, dacă eşti puţin cu nasul pe sus, fotbalul imediat te pedepseşte şi revii cu picioarele pe pământ. E o prostie să spui că în fotbal există meciuri uşoare. Băieţii au capacitatea de a înţelege că este un meci la fel de greu ca şi cel cu CFR Cluj, din punct de vedere mental trebuie să fim pregătiţi sută la sută. Pregătim mental acest meci la fel ca pe cel cu CFR, deşi normal că tehnico-tactic se va juca altfel". 

În privinţa luptei la titlu, antrenorul italian a spus: "Presiune există întotdeauna în fotbal. Să nu uităm că tot CFR Cluj este pe primul loc şi nu suntem noi favoriţi la titlu. Noi trebuie să ne vedem de treaba noastră şi de fiecare meci în parte, să dăm sută la sută în fiecare meci şi nu trebuie să ascultăm ce spune unul sau altul sau ce spune mass-media. Până acum ne-am comportat foarte bine, nivelul jocului a crescut de la meci la meci şi cred că putem face un final frumos de sezon. Trebuie să jucăm pe teren toate meciurile, dacă ne gândim la alte lucruri pierdem energie psihică, nu are rost să ne gândim la ce se poate întâmpla în afara terenului. Sunt norocos că am o echipă valoroasă, care a prins încredere în ultima perioadă. Sigur, Elvir Koljic are un plus, dar toată echipa contează pentru mine, nu un singur jucător. Am început cu aceeaşi echipă toate meciurile, dar am nevoie de toţi băieţii şi cei care au venit de pe bancă s-au comportat bine şi vor avea şanse să joace, mai sunt încă 5 meciuri."

Bergodi a fost întrebat cui i-a trimis prima dată filmarea cu suporterii veniţi să întâmpine echipa la aeroport, italianul răspunzând: "Am filmat suporterii, pentru că mi s-a părut frumos să-i văd acolo, alături de echipă, pentru că şi eu am fost suporter şi îmi plac aceste lucruri. Primul căruia i-am trimis filmarea a fost fiul meu, Federico, pentru că ştiu că îi place şi ne urmăreşte din Italia."

 

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.