Sport
Bătălia pentru titlu la FIFA începe! Știința luptă pe trei fronturi

Liga 1 se reia, dar deocamdată în mediul online. Liga Profesionistă de Fotbal organizează un turneul de FIFA 20 între echipele din prima ligă a României, iar Universitatea Craiova va fi reprezentată de Dan Buzărnescu, campionatul național la FIFA 19, dar pe modul Ultimate Team. 16 aprilie - 6 mai va fi perioada competițională. Pe lângă „Liga 1”, Știința va fi implicată și în lupta din Cupa României, dar și într-un turneu internațional. 

Așadar, Universitatea Craiova intră în bătălia pentru titlul virtual și având chiar șanse mari de câștig. Totuși, Dan Buzărnescu, jucătorul profesionist de FIFA al Științei, va fi dezavantajat de modul de joc ales: „În mod normal, competițiile de FIFA se joacă pe modul ULTIMATE TEAM, acolo unde eu sunt primul în România. S-a decis ca acest turneu între echipele din Liga 1 să se joace în sistem „85 rating”, astfel că va fi mai greu pentru mine”

 

Astăzi, în prima etapă a competiției, Universitatea Craiova dă piept cu Chindia Târgoviște, una dintre cele mai grele adversare. Dâmbovițenii vor fi reprezentați de Marius Bucur, colegul lui Buzărnescu de la naționala României de FIFA și alături de care a evoluat în partidele cu Islanda. „Va fi extrem de dificil în prima etapă, Marius Bucur este un jucător de FIFA foarte bun și știu că-mi va fi greu. Toate echipele și-au luat oameni care știu să joace fotbalul virtual la un nivel înalt, dar eu sper să aducem titlul în Bănie și să ne bucurăm alături de suporteri”. 

 

Pe lângă problema cu modul de joc, Craiova mai are o problemă neașteptată. EA Sports a decis să umble la statusurile jucătorilor Științei, fiind singura echipă din Liga 1 care a pățit un asemenea lucru. „Am trimis mail celor de la EA Sports să vedem care este problema. Eu nu am pățit niciodată un lucru ca acesta. De asemenea, Mihai Roman, cel cu care mă antrenez cel mai des, a fost foarte dezamăgit de ceea ce am pățit la echipă”, a mai declarat Dan Buzărnescu. 

 

Pe lângă această Liga 1 virtuală, Craiova va mai lupta pe alte două fronturi. Mihai Roman, Valentin Mihăilă și Cristi Bărbuț vor juca pentru Universitatea în Cupa României, direct din sferturi. FC Viitorul și Știința au fost „avantajate” cu un tur, întrucât sunt ultimele echipe care au câștigat Cupa României. 

 

De asemenea, Mihai Roman va juca într-o competiție internațională organizată de sponsorul formației din Bănie și la care vor mai lua parte PAOK Salonic, Braga și Maritimo. Pentru greci va juca mjlocaşul Dimitrios Pelkas, care valorează pe transfermark 2,4 milioane de euro, pentru Braga va fi la comandă atacantul Ricardo Horta, cotat la 8 milioane de euro, iar pentru Maritimo evoluează Pedro Pelagio, cotat la 300.000 de euro, la fel ca şi atacantul Craiovei care-i va fi adversar. 

 


Programul complet al turneului: SC Braga - CS Maritimo, ora 19:00, CS Maritimo - SC Braga, ora 19:30, Universitatea Craiova - PAOK Salonic, ora 20:00, PAOK Salonic - Universitatea Craiova, ora 20:30, FINALA - ora 21:00

La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
Declaraţia zilei

Primăria Craiova a anunțat într-o postare pe Facebook că Poliția Locală a identificat șoferul care a mers cu mașina câțiva zeci de metri pe trotuar, joi, 11 februarie. Dacă în postarea inițială se spunea că oamenii legii au amendat șoferul și i-au ridicat mașina, ulterior reprezentanții Primăriei au revenit și au precizat că autoturismul șoferului a fost ridicat pentru că a parcat neregulamentar, fără legătură cu incidentul din ziua anterioară.

© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.