Sport
Baschetbaliştii Craiovei încep sezonul cu gânduri mari: 'Vrem să jucăm finala!'

Managerul Marius Toma şi jucătorii Porter Troupe şi Monyea Pratt au prefaţat noul sezon pentru echipa de baschet SCMU Craiova, primul meci fiind duminică, de la ora 18, contra vicecampioanei CSU Sibiu, în Sala Polivalentă. Deşi Marius Toma s-a arătat mai rezervat în privinţa şanselor la titlu, jucătorii sunt foarte optimişti şi anunţă un sezon istoric pentru gruparea din Bănie. 

Venit la Craiova tocmai de la CSU Sibiu, Monyea Pratt a declarat: „Nu există un motiv concret pentru care m-am despărţit de Sibiu, dar mă simt bine la Craiova. Vreau să joc finala campionatului şi cu Craiova, este o provocare pentru mine. Cu siguranţă, Sibiul nu este la fel de puternică precum anul trecut, va fi interesant să evoluez împotriva fostei echipe, deşi aceasta s-a schimbat destul de mult. Sunt bucuros că voi juca din nou alături de Porter Troupe, după ce am fost adversari în ultimii doi ani”.

Căpitanul echipei, Porter Troupe, este la fel de optimsit: „După 5 săptămâni de pregătire, cu bune şi rele, abia aşteptăm să începem sezonul. Întâlnim Sibiul în prima etapă, o echipă cu care am jucat în semifinale anul trecut şi care, ca şi noi, îşi propune să se bată la titlu. Noii veniţi dau valoare suplimentară echipei, suntem mai puternici ca anul trecut. Am vorbit în vară cu Laser şi Pratt să facem lucruri bune la Craiova, suntem compatibili şi ne gândim la titlu. Când am auzit anul trecut că SCMU Craiova îşi propune să câştige un meci în play-off am fost surprins, eu nu am venit aici pentru lucruri mici, sunt obişnuit să mă lupt pentru trofee şi anul acesta vrem să jucăm finala”.

Managerul Marius Toma se fereşte să vorbească despre titlu, temându-se de eventualele accidentări, care nu ar putea fi suplinite: „Nu vorbesc de titlu, fiindcă m-aş hazarda. Nu suntem favoriţi nici pe hârtie, deşi se pune o presiune suplimentară pe noi, după ce ne-am întărit. Campionatul va fi mai dur, echipele sunt mai bune ca anul trecut. Valoare avem, dar bugetul nu este unul elastic, aşa că sper să nu avem parte de accidentări, să avem toţi sportivii sănătoşi. Primul obiectiv este să fim în Top 6, ne interesează toate meciurile, nu să fim lei acasă şi pisicuţe în deplasare. În alcătuirea lotului a contat mult chimia dintre jucători, mulţi au jucat împreună în anii trecuţi, relaţiile de joc erau deja cumva prestabilite. Nu câştigă întotdeauna cel mai bun lot, contează şi alte lucruri. Cred că avem cel mai interesant lot pe care l-a avut Craiova. Nu mai avem publicul de acum câţiva ani, dar atunci când aveam sala plină probabil nu ne permiteam echipa de acum. Vom începe circuitul în licee, vom duce acolo jucătorii care sunt vedete în Liga Naţională, vrem să-i ducem în comunitate". 

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei

„Clar, cartele electronice RAT nu vor fi disponibile la toate punctele din Craiova pentru că, de exemplu, în unele zone, ni se sparge toneta și de două ori pe seară.  Vor fi disponibile în zonele centrale, cu trafic, ca să ne protejăm și noi”- Sorin Manda, City Manager. 

© Copyright 2008 - 2020 Lupa. Toate drepturile rezervate.