Sport
Baschetbaliştii Craiovei i-au făcut cadou lui Marius Toma un succes net contra Timişoarei. Triple-double pentru Pratt!

Baschetbaliştii de la SCMU Craiova i-au făcut un cadou ideal managerului Marius Toma, cu ocazia zilei de naştere a acestuia: victorie netă contra celor de la SCM BC Timişoara, în meciul de debut din cadrul turneului de la Oradea, în Sala "Antonio Alexe". Scorul final a fost 72-54 pentru formaţia din Bănie, pe sferturi: 20-12, 15-15, 12-13, 25-14. 

După ce avusese o prestaţie modestă în meciul anterior, la Cluj, contra lui "U" BT, americanul Monyea Pratt a fost MVP-ul partidei cu bănăţenii, trecându-şi în cont o performanţă deosebită: un triple-double, cu 11 puncte, 10 recuperări și 10 pase decisive. El a adunat 4/10 din acțiune, 3/6 de la 3 puncte și +24 indice al eficienței. Este al treilea triple-double pentru Pratt în România, unul fiind reuşit pe când evolua pentru CSU Sibiu, iar al doilea a venit chiar în acest sezon, în victoria Craiovei contra celor de la CSA Steaua, în Cupa României. 

Antrenorul Aco Todorov a mizat pe jucătorii: Henson 15 puncte, Pratt 11, Filipovic 11, Vucic 11, Diculescu 9, Cinac 9, Person 4, Ţâbârnă 2, Oprean. 

Antrenorul gazdelor, celebrul Dragan Petricevic, a declarat la final pentru pagina oficială de fb a bănăţenilor: "Felicitări pentru victorie echipei din Craiova. Am avut o rotație mult mai scurtă decât adversarul de astăzi, iar acest lucru s-a văzut. Au pus permanent presiune pe noi și pe minge. S-a simțit, am avut, de exemplu, 17 recuperări ofensive de care nu am știut să profităm. Cu toate astea, nu vreau să diminuez munca și efortul echipei din Craiova, care în această perioadă este mai bine pregătită și mai completă pentru meciuri la o asemenea intensitate".

Cel mai bun jucător al bănăţenilor, Alex Olah, a adăugat: "A fost un meci greu, ne-am așteptat la acest lucru. Craiova a jucat foarte bine, mai ales în apărare. Ne-a incomodat cu o defensivă agresivă, nu am găsit spații și nici oportunități de a înscrie coșuri ușoare. Ei au plecat pe contraatac în urma greșelilor noastre, iar acest lucru s-a văzut pe tabelă".

SCMU Craiova are 6 victorii şi 4 eşecuri şi se află pe locul 5 în LNMB. Trupa lui Aco Todorov urmează să joace acum contra celor de la CSM CSU Oradea, joi, de la ora 19:00.

 

Foto: baschet scm timisoara facebook

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei

Primăria Craiova a anunțat într-o postare pe Facebook că Poliția Locală a identificat șoferul care a mers cu mașina câțiva zeci de metri pe trotuar, joi, 11 februarie. Dacă în postarea inițială se spunea că oamenii legii au amendat șoferul și i-au ridicat mașina, ulterior reprezentanții Primăriei au revenit și au precizat că autoturismul șoferului a fost ridicat pentru că a parcat neregulamentar, fără legătură cu incidentul din ziua anterioară.

© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.