Sport
B. Burcea, înaintea meciului cu Bera Bera: „Calificarea în sferturi ar fi ceva excepţional, o realizare mai mare decât trofeul cucerit anul trecut, la ce probleme am avut”

Handbalistele de la SCM Craiova joacă duminică, de la ora 13.30, în Sala Polivalentă, ultimul meci din grupele Cupei EHF, cu formaţia spaniolă Super Amara Bera Bera. Aflată pe ultimul loc în clasament, campioana în exerciţiu se poate califica in extremis în sferturile de finală, dar are nevoie de două victorii, cea proprie şi cea a croatelor de la Podravka împotriva danezelor de la Nykobing, meci programat sâmbătă. 

Bogdan Burcea a dezbătut ecuaţia calificării, dar şi alte probleme legate echipă, într-o conferinţă de presă. 

"Nu am reuşit să mulţumim suporterii nici pe plan intern nici pe plan extern în acest sezon, dar, ţinând cont de factorii care influenţează prestaţiile şi rezultatele, este îmbucurător că am ajuns să dezbatem o eventuală calificare în sferturile de finală ale Cupei EHF. Aş cataloga drept excepţională o calificare în sferturi, ar fi o realizare mai mare decât cucerirea trofeului anul trecut, ţinând cont de accidentările cu care ne-am confruntat. Poate că se va întoarce însă şi ghinionul pe care l-am avut în acest sezon şi vom reuşi această calificare. Fetele sunt îngenuncheate fizic şi psihic s-a acumulat o oboseală foarte mare. Ar trebui să aibă încredere în ele, fiindcă au dovedit că pot, atât în meciurile cu Dortmund, cât şi în cele cu Nykobing. Trebuie să ne legăm de fărâma de energie care ne-a mai rămas şi de puţinii oameni care ne mai stau alături. Fachinello este incertă pentru meciul de duminică, dar sper într-o minune şi ea să poată juca. Ne dorim să câştigăm acest meci, care este unul al orgoliilor, pentru a răzbuna cea mai drastică înfrângere suferită în cupele europene şi vrem să încheiem grupa cu o victorie în faţa suporterilor noştri. Replierea a fost problema noastră de bază, iar Bera Bera dezvoltă cel mai rapid atac dintre toate echipele pe care le-am întâlnit în Europa, au viteză, dezvoltă o presiune permanentă" a spus profesorul Burcea despre meciul cu Bera Bera, pentru care biletele se vând începând de astăzi, la casele Sălii Polivalente, la preţul de 20 de lei. Joi le pot achiziţiona doar abonaţii, iar de vineri se găsesc pentru toată lumea. 

Bogdan Burcea a precizat că nu intenţionează să părăsească echipa la vară, dar speră ca şi conducerea clubului să facă o campanie de achiziţii eficientă. "Eu am respins permanent orice propunere pe care am primit-o de la alte cluburi, proiectul meu este legat de Craiova. Există o listă de propuneri cu juucătoare pentru sezonul viitor, pe care am înaintat-o conducerii. Trebuie să fim foarte atenţi şi să fim mai iuţi ca anul trecut în recrutarea sportivelor pentru sezonul viitor, fiindcă sunt multe echipe care deja au făcut transferuri" a spus Burcea. Inspectorul Petrişor Albu a fost cel invitat de antrenor să spună în ce stadiu se află campania de achiziţii, iar acesta a precizat că există negocieri cu jucătoare, fără a oferi certitudini deocamdată în ceea ce priveşte lotul pentru sezonul următor. 

 

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2019 Lupa. Toate drepturile rezervate.