Sport
Asaltul FCSB pentru Băluţă

Dacă Gigi Becali achită Ştiinţei clauza de 3 milioane de euro, transferul la FCSB va fi numai la latitudinea decarului Ştiinţei.

Dacă nu a reuşit să le întreacă în lupta pentru titlu, Gigi Becali le-a cumpărat cei mai importanţi jucători ultimelor două campioane, Astra şi Viitorul. Numai că nu e suficient să-şi slăbească adversarii din trecut, fiindcă de la an la an apar alţi „challengeri” pentru FCSB, iar în acest sezon CFR Cluj şi Universitatea Craiova au aruncat mănuşa echipei lui Becali. Şi acesta încearcă să evite un nou „dezastru” şi din mers vrea să-şi anihilieze contracandidatele. Evident, nici Craiova şi nici CFR-ul nu vor să-şi cedeze jucătorii către rivala din capitală, aşa încât Becali apelează la tertipuri. De la CFR l-a ofertat pe Omrani, căruia îi expiră contractul în vară, când ar putea ajunge gratis la FCSB, iar de la Craiova ţinta predilectă, care tinde să devină chiar o obsesie, este Alexandru Băluţă. De la 1 milion de euro, cât se gândise să ofere în vara trecută, Gigi Becali a licitat treptat până a ajuns la suma de 2,5 milioane de euro. Ar fi un record egalat de transfer intern, aceeaşi sumă fiind plătită de Becali pentru Florinel Coman, de la Viitorul, în toamnă. Căpitanul Ştiinţei are contract până în 2021 cu Universitatea, numai că există o clauză de 3 milioane de euro, iar dacă Gigi Becali se hotărăşte să o plătească, atunci transferul la FCSB rămâne numai la latitudinea căpitanului Ştiinţei. Iar acesta este tentat de patronul vicecampioanei cu un salariu de 20.000 de euro, aproape de 3 ori mai mult decât suma primită lunar la Universitatea. Băluţă pare să rămână imun la asalturile lui Becali şi spune că este tentat numai de un transfer peste hotare. „Gândul meu este doar la Craiova! Tot se aude că plec, că nu plec, dar eu sunt la Universitatea Craiova și asta este tot ce contează. Rămân aici și dacă va veni vreo ofertă din străinătate voi merge acolo. Eu trebuie să continui la fel, să înscriu goluri, să îmi ajut echipa. Îmi doresc să terminăm pe locul 1, avem puterea de a o face pe terenul de joc. Avem un lot bun şi sunt fericit lângă colegii pe care îi am” spune căpitanul Ştiinţei, care ar trebui să liniştească pe fani. O „trădare” a acestuia n-ar însemna pentru Universitatea numai pierderea unui jucător important, ar fi o lovitură importantă de imagine pentru un club care a făcut eforturi şi progrese vizibile la acest capitol. Craiova i-a oferit lui Băluţă în vară un nou contract, însoţit de tricoul cu numărul zece şi de banderola de căpitan, şi totodată o formulă de echipă în care să se exprime cât mai bine şi să se lupte pentru trofee. De asemenea, căpitanul are promisiunea că va primi „dezlegare” externă în vară, aşa cum s-a întâmplat cu predecesorii săi, Vătăjelu şi Ivan. Vom vedea dacă aceste argumente, alăturate spiritului său de craiovean get-beget, vor cântări decisiv în faţa tentaţiei banilor propuşi de Becali.

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2018 Lupa. Toate drepturile rezervate.