Sport
Anunţ-şoc, în direct la Oltenia TV: România şi Grecia ar putea organiza Euro 2028! Craiova, printre gazde!

În direct la emisiunea Activ Arena, de la Oltenia TV, ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a dezvăluit că a discutat cu omologul său grec posibilitatea ca România şi Grecia să organizeze Euro 2028 la fotbal. Iar Craiova şi stadionul "Ion Oblemenco" ar fi printre gazdele competiţiei. Ionuţ Stroe spune că se organizase deja o întâlnire pentru acest proiect, dar planurile au fost amânate de pandemia de coronavirus. 

„Avem discuţii cu parteneri din Europa de Est, iar Grecia îmi este cea mai dragă mie, pentru organizarea unui viitor Campionat European de fotbal, poate chiar 2028. Şi poate luăm şi Bulgaria şi Serbia alături de noi. Vrem să punem în valoare această infrastructură pe care o vom avea. Craiova este unul dintre oraşele trecute pe listă pentru acest Euro 2028, cu „Ion Oblemenco”, Clujul, cu „Cluj Arena” şi Bucureştiul, cu Arena Naţională şi noul stadion Ghencea, care va fi o bijuterie. Sunt discuţii formale, următoarea întâlnire voiam să o organizez eu, în Bucureşti sau la Cluj, dar criza coronavirusului ne-a dat planurile peste cap. Lansasem invitaţii oficiale către toţi miniştrii acestor state şi şefii de Federaţii de Fotbal. Vrem un dosar comun de candidatură cu Grecia, am şi discutat cu ministrul grec despre acest lucru, la Lausanne, şi sunt foarte deschişi. Ne-ar trebui 10 stadioane şi infrastructură de transport şi împreună putem să rezolvăm aceste criterii, poate numai noi şi grecii. Deocamdată am suspendat orice fel de discuţie, din cauza acestei pandemii, dar avem timp” a declarat Ionuţ Stroe la Oltenia TV.

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.