Sport
Andrei Cristea, după ce a semnat cu Ştiinţa: „Merg la un club mare cu gândul de a lua un trofeu!”

Andrei Cristea ajunge în Bănie la apusul carierei, el urmând să împlinească 35 de ani în mai, dar cu gândul de realiza o ultimă performanţă, după cele reuşite cu Steaua şi Dinamo. Evident, dacă transferă un veteran, Ştiinţa nu se poate gândi decât la titlu, altfel o astfel de mutare ar fi inexplicabilă, ţinând cont de vârsta jucătorului. Cristea a fost ofertat şi acum un an şi jumătate de Ştiinţa, dar a acceptat să rămână la Iaşi, la rugăminţile conducătorilor din Copou. 

”Iaşiul rămâne casa mea, cea mai importantă echipă. Le mulţumesc din suflet tuturor, de la suporteri, jucători, antrenori, conducători. Plec cu emoţie de la Iaşi, un oraş care rămâne la sufletul meu. Rămân cu sufletul alături de Poli Iaşi, dar merg la un club mare cu gândul de a lua un trofeu în acest sezon. Vreau să mă bat la titlu şi pentru Cupa României şi sper să îmi ajut noua echipă marcând cât mai multe goluri”, a declarat Andrei Cristea pentru Prosport, după ce s-a anunţat transferul în Bănie. 

Rămâne de văzut care va fi poziţia lui Andrei Cristea în sistemul folosit de Mangia. Italianul a declarat la finalul anului 2018 că-şi doreşte un atacant care să-l concureze pe Elvir Koljic, dar e greu de crezut că la 35 de ani Cristea vine în Bănie să fie rezervă. La Iaşi el juca atacant central, post pe care la Ştiinţa evoluează Koljic, atacant cu 11 reuşite în acest sezon, în care fostul căpitan al lui Poli Iaşi a punctat de 3 ori. Există varianta schimbării sistemului într-unul cu doi atacanţi sau chiar posibilitatea ca veteranul moldovean să fe folosit în spatele vârfului, iar Mitriţă să joace în stânga, caz în care Bărbuţ, Mihăilă şi Meza Colli ar concura pentru un loc în dreapta. 

Foto: prosport

La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

Sondaj
Cine are dreptate în situația lui Gică Popescu?
Clubul are dreptate, Popescu este un simbol pentru Oltenia
Suporterii au dreptate, trădarea nu se iartă
© Copyright 2008 - 2019 Lupa. Toate drepturile rezervate.