Sport
Analiză LPF a meciului Astra Giurgiu - Universitatea Craiova: „Obiective diferite”

În această seară, de la ora 20:00, Craiova joacă pe terenul Astrei, iar duelul este foarte important prin prisma punctelor puse în joc. Oltenii trebuie să recupereze handicapul față de FCSB și CFR. Liga Profesionistă de Fotbal a analizat meciul. 

Două victorii (4-0 cu Poli Iaşi, 3-0 cu Gaz Metan), două remize şi patru partide pierdute este palmaresul înregistrat de giurgiuveni pe teren propriu în ediţia curentă.

Oltenii au avut un parcurs formidabil în deplasările din 2020, an în care au reuşit 11 succese, două rezultate de egalitate şi doar o înfrângere (8 martie 2020, FCSB - Universitatea Craiova 4-1).

Astra şi Universitatea Craiova s-au mai întâlnit de 20 de ori în principala competiţie internă, fiecare şi-a trecut în cont câte opt victorii, iar patru jocuri s-au terminat la egalitate.

Palmares cu Astra gazdă: 9 jocuri - 4 victorii Astra - două remize - trei succese Universitatea Craiova.

Primul meci s-a consemnat pe 31 august 2014, 5-0 la Giurgiu. Budescu a deschis balul în prelungirile primei reprize, apoi Bukari (minutul 50), Budescu de alte două ori (min 58, 83 pen) şi Enache (min 86) au produs cea mai severă înfrângere suferită de olteni din 2014 până în prezent. La finalul acelui meci, Emil Săndoi (antrenor principal) şi Sorin Cîrţu (director tehnic) au preluat conducerea tehnică de la Ionel Gane.

Două remize albe s-au înregistrat în confruntările directe, dintre care una singură pe terenul Astrei (11 martie 2017).

6 august 2016, Astra - Universitatea 1-2, întâiul succes din contul craiovenilor (marcatori Niculae / Rocha, Măzarache).

Cea mai recentă întâlnire directă: 30 august 2020, Universitatea Craiova - Astra 2-0, goluri înscrise de Koljic şi Cicâldău (penalty).

Actualul antrenor al Astrei va întâlni gruparea alb-albastră, culori sub care a câştigat eventul ca jucător în 1990/1991. Pe banca adversă va sta un fost coleg din anii 1990, Corneliu Papură. Cei doi au contribuit împreună la cucerirea Cupei României, ediţia 1992/1993.

Eugen Neagoe vs Corneliu Papură: două jocuri - două victorii Papură.

Eugen Neagoe vs Universitatea Craiova în Liga 1: 8 jocuri - două victorii - 5 înfrângeri - o remiză.

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei

Primăria Craiova a anunțat într-o postare pe Facebook că Poliția Locală a identificat șoferul care a mers cu mașina câțiva zeci de metri pe trotuar, joi, 11 februarie. Dacă în postarea inițială se spunea că oamenii legii au amendat șoferul și i-au ridicat mașina, ulterior reprezentanții Primăriei au revenit și au precizat că autoturismul șoferului a fost ridicat pentru că a parcat neregulamentar, fără legătură cu incidentul din ziua anterioară.

© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.