Sport
Amplasarea gazonului pe „Ion Oblemenco” a început la lumina nocturnei

Nocturna arenei ultramoderne a Craiovei s-a aprins în seara de joi, dar nu pentru o probă de lumină, ci fiindcă startul lucrărilor de montare a suprafeţei de joc s-a făcut la ceas de seară, imediat după ce rulourile de gazon au sosit în Bănie. Abonaţii clubului CS Universitatea Craiova vor avea parte de un tur special al arenei înaintea inaugurării acesteia. 

Până la sfârşitul acestei săptămâni, „Ion Oblemenco” va avea şi teren de joc, unul de o calitate pe măsura stadionului aflat în preajma inaugurării. Terenul ar fi trebuit instalat încă de săptămâna trecută, dar lucrările au fost amânate din cauza codului galben de caniculă.

„Am încrederea că până la sfârşitul lunii octombrie vom putea juca pe noul stadion, ne-a fost greu să evoluăm numai în deplasare” a declarat antrenorul italian al Ştiinţei, Devis Mangia.

„Sunt sigur că după ce vom reveni acasă vom avea parte de o atmosferă superbă la fiecare meci” a declarat Alex Mitriţă.

Conform proiectului, terenul de joc trebuie acoperit cu gazon natural şi prevăzut cu sistem de drenaj subteran în vacuum, cu sistem automat de irigare cu sprinklere, cu sistem de încălzire a gazonului pe timp de iarnă şi cu sistem de fotosinteză artificială, cu suprafaţă înierbată de 124 m lungime x 78 m lăţime şi cu suprafaţa totală a incintei de joc de 129 m lungime x 85 m lăţime, prevăzut cu mobilier sportiv demontabil specific pentru meciuri de fotbal şi rugbi. Stadionul va putea găzdui meciuri de Campionat Mondial, Campionat European,  Champions League, dar şi meciuri de rugby.

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2018 Lupa. Toate drepturile rezervate.