Sport
Alex Băluţă a fost transferat de Ştiinţa la Slavia Praga

Universitatea Craiova a anunţat că se desparte de decarul său, Alex Băluţă, care a semnat un contract cu formaţia cehă Slavia Praga, adversara alb-albaştrilor în amicalul de inaugurare al stadionului "Ion Oblemenco". Ştiinţa va încasa 3 milioane de euro pentru atacantul de 25 de ani, care a semnat un contract pe patru ani cu vicecampioana Cehiei. În 4 ani petrecuţi în tricoul alb-albastru, Băluţă a marcat 28 de goluri. 

Iată comunicatul clubului din Bănie: "După 10 zile de negocieri intense, clubul Universitatea Craiova a ajuns la un acord cu formația Slavia Praga pentru transferul definitiv al căpitanului Alexandru Băluță. Alex, îți mulțumim pentru tot ceea ce ai realizat la Știința, îți dorim mult succes și să fii un ambasador al Universității Craiova în Europa. Alexandru Băluță, unul dintre cei mai vechi jucători din lotul echipei fanion a Olteniei, a îmbrăcat sfântul tricou alb-albastru în 141 de meciuri, reușind să marcheze 28 de goluri și să ofere 16 pase decisive. A bifat, în total, 10.314 minute, fiind pilonul echipei și unul dintre cei mai iubiți fotbaliști ai tribunelor din VulcanulDePeOblemenco. De asemenea, Alex a devenit și unul dintre jucătorii de bază ai echipei Național de fotbal a României. Format la Școala de Fotbal „Gică Popescu“, în fotbalul mare a debutat la Chindia Târgoviște, grupare pentru care a evoluat în 44 de meciuri marcând de 14 ori. În 2013 a semnat cu Viitorul Constanța. Are șase selecții la reprezentativa U17 a României, pentru care a marcat trei goluri. A debutat la echipa de tineret a țării pe 10 septembrie 2013, în meciul cu Muntenegru din campania de calificare la Campionatul European. A revenit în Bănie în iunie 2014.". 

Băluţă a fost prezentat astăzi la formaţia din capitala Cehiei, la care va purta numărul 20. El le-a transmis şi un mesaj de despărţire suporterilor Ştiinţei: "Pentru orice lucru in viata exista un moment oportun. Pentru mine, acest moment, a venit acum. Am spus de fiecare mereu ca imi doresc sa castig un trofeu cu echipa mea de suflet, pentru a putea merge mai departe. Pe 27 mai am scris istorie si am adus un trofeu superb, iar astazi merg mai departe. Incep un capitol nou, insa nu fara a rememora toate lucrurile frumoase traite alaturi de frumosii suporteri olteni, care s-au bucurat pentru mine in momentele bune si mi-au ridicat moralul in cele dificile, alaturi de staff-ul tehnic, care mi-a oferit indrumare si incredere si alaturi de colegii mei, carora le doresc sa aduca si trofeul de campioni sezonul acesta. Va multumesc tuturor din toata inima! Va multumesc pentru ca alaturi de voi am devenit persoana si fotbalistul de azi. Multumesc si conducerii clubului pentru ca au facut posibila experinta mea la Universitatea Craiova si nu au ezitat in a-mi oferi sansa de a deschise acest nou capitol al vietii mele. Voua, suporterilor Universitatii, va promit sa impartasesc cu voi, in continuare, reusitele de la echipa nationala, dar si cele de la noua mea echipa, Slavia Praga! Voi fi mereu unul dintre voi! "

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2019 Lupa. Toate drepturile rezervate.